Barbara Dallosová Rôzne Správy

Žiarsky Gastrofestival už od pondelka: Aké kuchyne nás čakajú tento rok?

Blíži sa obľúbený jarný týždeň, kedy môžu Žiarčania na jednom mieste ochutnať špeciality z najrôznejších kútov sveta.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky Gastrofestival už od pondelka: Aké kuchyne nás čakajú tento rok?
Zdroj: TASR

Gastrofestival Strednej odbornej školy obchodu a služieb každoročne priláka množstvo Žiarčanov. Z takzvanej hotelovky sa na niekoľko dní stane komplex niekoľkých tematických reštaurácií, ktorých prevádzkovanie je pre študentov praktickou časťou skúšok dospelosti.

Na mekku gurmánov sa hotelovka premení už budúci týždeň. Gastrofestival bude prebiehať v dňoch 25. až 27. apríla. Niektoré prevádzky sú každoročnými stálicami ponuky, ako napríklad slovenská kuchyňa. Študenti sa ale neboja výziev a siahajú aj po gastronómii exotických krajín. Pozrite si tohtoročnú ponuku.

  • Poľovnícka reštaurácia U sv. Huberta – Ako prezrádza názov, v študentskej reštaurácii U sv. Huberta si pochutnáte na poľovníckych špecialitách. Reštaurácia s jeleňom v logu láka napríklad na kapustnicu s bažantom a sušenými slivkami, či opekaný diviačí chrbát s medovými lievancami a šípkovou omáčkou.
  • Japonská reštaurácia Heiwa no tamashī – Chuť východu a čaro japonského stolovania sú ťahákmi druhej reštaurácie. Ochutnajte typicky servírované sushi, ryžové rezance, wasabi rizoto a mnoho ďalšieho.
  • Slovenská reštaurácia Od Tatier k Dunaju – V téme, ktorá je stálicou každého gastrofestivalu, ponúknu študenti dobroty našich starých mám. V kuchyni slovenskej reštaurácie si pochutnáte napríklad na papcúne s hubami a slaninkou, alebo na jahňacom kolienku na rozmaríne s krupotom z medvedieho cesnaku.
  • Korzická reštaurácia Chez le grand sanglier – Závan exotiky prinesie na Gastrofestival kuchyňa z Korziky. Jedálny lístok sľubuje napríklad gaštanovú polievku, šafránové rizoto s dusenými slávkami, ale aj teľacie ragú na olivách a cestovinách.
  • Rock Café – Po dobrom jedle skvele padne šálka voňavého čierneho zlata. Tú si môžu návštevníci vychutnať v prevádzke s názvom Rock Café. V dobrej kávičke vám v rockovej kaviarni ponúknu aj lákavé dezerty.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM