Martin Károly Rôzne

Žiarsky hokejový klub zaťal sekeru za 16 600 €

HK MŠK dostalo približne 6600 € na dokončenie sezóny 2008/2009. minutá čiastka sa le navýšila o takmer 16 600 €. Mesto Žiar Nad Hronom musí situáciu riešiť.

Finančná kríza zastavila začiatkom tohto roku činnosť jedného zo športových klubov MŠK Žiar nad Hronom. Mestskí poslanci rozhodli vo februári 2009 rozhodli, že pre záchranu ostatných klubov, nebudú financovať žiarsky hokej. MŠK je taktiež závislé na daroch sponzorov, o ktorých je v tomto roku núdza.

Hokejisti po tomto rozhodnutí pýtali spomenutých 6 600 /cca 200 000 Sk/ na dofinancovanie sezóny. „Platby sa ale navýšili. Dúfali sme, že získame aj peniaze od sponzorov.“ tvrdí Ján Víťazka, prezident HK MŠK ZH. „Nevylučujem ani chybu v komunikácii, že sme tú čiastku neodhadli dosť presne.“ dodáva. Podľa prezidentových slov ale nevedeli ani aké čiastky boli faktúrované, pretože Hokejový klub nemá ekonóma a fakturuje sa priamo na Mestský športový klub.

„MŠK nemá finančné zdroje na zaplatenie tejto čiastky. Buď zoberieme ostatným klubom časť vyčlenených peňazí, alebo sa bude hľadať iný spôsob ako dlh zaplatiť.“ upresňuje Ján Žiak, riaditeľ MŠK ZH. Podľa hovorcu mesta, Martina Baláža, je pravdepodobné, že sa týmto bodom budú zaoberať žiarski poslanci už na najbližšom zasadnutí, teda vo štvrtok 17. decembra, na svojojm riadnom zasadnutí.

Podľa Jana Žiaka dlh tvoria bežné výdavky Hokejového klubu /cestovné, zápisy do súťaží, rozhodcovia a iné./ mak

Video: „tlačová konferencia“ 9. december 2009, zasadacia miestnosť MsÚ ZH
hovorí riaditeľ MŠK ZH Ján Žiak a prezident hokejové klubu Ján Víťazka

Žiarsky hokejový klub zaťal sekeru za 16 600 €
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM