Barbara Dallosová Šport

Žiarsky klub opäť dokázal, že patrí medzi špičku: Za pár dní desiatky medailí! FOTO

Len v prvej polovici februára stihli žiarski karatisti niekoľko výjazdov. Ako je už u nich zvykom, na zrátanie medailí nestačia ani prsty oboch rúk...

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky klub opäť dokázal, že patrí medzi špičku: Za pár dní desiatky medailí! FOTO
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom

Žiarski karatisti majú za sebou niekoľko februárových ťažení. Ako je už zvykom, náš silný klub sa bez úspechov domov nevracia.

Predbehli nás len Popradčania

Prvý februárový víkend (4.2.) vycestovali karatisti z MŠK Žiar nad Hronom na priateľský turnaj na zamrznutú Oravu do Dolného Kubína. Oravského pohára sa zúčastnilo 329 pretekárov zo Slovenska a Poľska.

V konkurencii 40 klubov sa v medailovej štatistike Žiarčania umiestnili na druhom mieste za karatistami z Popradu. Celkovo náš klub získal 7 zlatých, 4 strieborné a 6 bronzových umiestnení. Zlato vo svojich kategóriách vybojovali Arjana Nikoleta Čela, Nina Jelžová, Šimon Sečkár, Erik Sklenka, Zdenko Vanka, Dominika Veisová a Michal Výrostko. Zo striebra sa tešili Michaela Ďurišová, Jaroslav Kalamár, Karolína Kortišová a Milan Laurov. Bronzom prispeli Šimon Ďurian, Alexandra Kalamárová, Nikola Kršiaková, Jozef Šipkovský, Martina Tatárová a Patrícia Vanková.

O žiarskych škôlkaroch ešte budeme počuť

O týždeň neskôr sa začal Slovenský pohár detí a žiakov. Prvé kolo sa konalo absolvovali kluby v Trenčíne (11.2.).

,,Premiéru v Trenčíne mali aj naši najmenší pretekári zo škôlkarskej prípravky. Aj keď sa im ešte nepodarilo medailovo uspieť, o Romanovi Neuschlovi alebo Jakubovi Šimkovi budeme určite neskôr počuť," zhodnotil spokojne tréner Ľubomír Striežovský.

Skúsenejší karatisti ale zamierili rovno na cenné kovy. V disciplíne agility /prekážková dráha/ sa o medaily vo svojich kategóriách postarali Olívia Černáková /striebro/, Bibiána Černáková /bronz/, Viktória Frolová /bronz/, Adam Hudec /bronz/, Karolína Kortišová /striebro/, Radoslava Kučerová /zlato/ a Luca Preisser /striebro/.

V súborných cvičeniach kata sa najviac darilo Ester Šiškovej /zlato/ a Šimonovi Sečkárovi /striebro/. Ako poslední do bojov o medaily a body zasiahli zápasníci. Tu pridali kovy Arjana Nikoleta Čela /zlato/, Ivana Gahírová /striebro/, Radoslava Kučerová /bronz/, Timea Kučerová /striebro/, Šimon Sečkár /striebro/ a Maxim Uhrík /striebro./.

Ako zhrnul Striežovský, Žiarčania teda nazbierali celkom 3 zlaté, 8 strieborných a 5 bronzových umiestnení. MŠK Žiar nad Hronom sa tak v konkurencii 50 klubov a pretekárov z celého Slovenska umiestnil v medailovej štatistike na 11. mieste.

Vo Zvolene s medzinárodnou účasťou

Len deň po trenčianskej súťaži sa žiarski športovci presúvali na ďalší turnaj, tentoraz do neďalekého Zvolena. 2. kolo pohára Stredoslovenského zväzu karate – Zvolen Cup 2017 je otvorenou súťažou a tak na nej štartovali pretekári z celého Slovenska. Svojou medzinárodnou účasťou prispeli výbery pretekárov z Bulharska a Srbska.

Celkom sa vo Zvolene stretlo 331 športovcov zo 40 klubov. Tým najlepším klubom v medailovej štatistike sa v takto tvrdej konkurencii stal práve náš, žiarsky.

Ako vysvetlil tréner, pre seniorské kategórie bola súťaž aj Majstrovstvami kraja. Cenné tituly majstrov kraja si vybojovali Michaela Ďurišová /kumite ženy do 61 kg/ a Milan Laurov /kumite muži do 67 kg/. Milan ešte k titulu pridal bronz v kategórii kumite muži bez rozdielu hmotnosti.

Ani naši ostatní pretekári sa nezľakli súperov. V disciplíne súborné cvičenia kata na stupne pre víťazov nakoniec vystúpili Karolína Kortišová /bronz/, Nikola Kršiaková /bronz/, Ester Šišková /bronz/, Lea Tesáková /bronz/ a Maxim Uhrík /bronz/. V športovom zápase kumite medzi najlepších patrili Urban Beňo /striebro/, Arjana Nikoleta Čela /zlato/, Šimon Ďurian /bronz/, Nikol Ďurianová /bronz/, Ivo Gahír /bronz/, Ivana Gahírová /zlato/, Timea Kučerová /striebro/, Radoslava Kučerová /bronz/, Natália Rajčanová /striebro/, Šimon Sečkár /zlato/, Erik Sklenka /zlato/, Viktória Snopková /bronz/, Zdenko Vanka /zlato/, Patrícia Vanková /bronz/ a Michal Výrostko /zlato/.

,,V dlhodobej súťaži klubov je Karate klub MŠK Žiar nad Hronom po druhom kole s 9-bodovou stratou za vedúcou ŠŠK Prievidza na 2. mieste. Na poslednom 3. kole, ktoré sa bude konať v Žiline koncom apríla, to bude ešte určite tvrdý boj," uzavrel tréner a vyzval, aby Žiarčania našim talentom držali palce.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM