Barbara Dallosová Správy

Žiarsky meteorológ predpovedá: Tropické leto sa ešte vráti!

Počas tohto leta sa s nami počasie nemaznalo. Poriadne horúčavy vystriedali silné búrky a v posledných dňoch pobehujeme po meste skôr jesenne naladení s dáždnikom v zálohe. Jedna plavková sezóna je ale tento rok vraj ešte pred nami, pozrite kedy!

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky meteorológ predpovedá: Tropické leto sa ešte vráti!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako v dažďovom pralese

Hoci neustále prší, vzduch sa nezdá byť o nič dýchateľnejší. A práve neznesiteľné dusno ide podľa Wolfa ruka v ruke s búrkami a krúpami. ,,Výrazne vlhké prostredie v kombinácií s vysokou vlhkosťou a rosným bodom vytvárajú pocit veľmi nepríjemného dusna. To vytvára priaznivé podmienky pre búrky, krúpy a prívalové dažde,“ vysvetľuje meteorológ.

A keď búrky, tak poriadne. Tie, ktorými odštartoval tohtoročný august nás teda nešetrili. ,,V pondelok ráno (4. augusta) prekvapil obyvateľov Žiaru výdatný dážď. V priebehu pol hodiny spadlo 21 mm, čo predstavuje 21 litrov vody na 1 m2,“ približuje Wolf.

Jedna z búrok naše mesto potrápila aj včera, pozrite, aké škody spôsobila: Hustý lejak zasiahol Žiar OBRAZOM: Takto to vyzerá na zimáku

Plavky neodkladať!

Podľa Wolfa sa na najväčšiu dávku slnečného počasia môžeme pripraviť práve nasledujúci víkend. ,,Teploty podľa priebežných analýz vystúpia na 30 až 33 °C,“ predpovedá Wolf. Vyzerá to teda tak, že žiarsky City fest, ktorý sa koná práve v týchto dňoch, bude rozlúčkou s letom ako sa patrí.

Užite si posledný teplý víkend na obľúbenom festivale všetkých Žiarčanov, pozrite, čo vás na ňom čaká: CITY FEST 2014 už o pár dní: Pozrite si kompletný časový harmonogram vystupujúcich!

Studený front na seba nenechá čakať

Ak patríte medzi tých teplomilnejších, užite si poslednú vlnu teplôt poriadne. Rýchlo ju totiž vystrieda studený front. ,,V druhej polovici mesiaca sa postupne začne ochladzovať. Teploty zostanú v „letných“ hodnotách a dovtedy si budeme môcť vychutnať leto s tropickýcmi teplotami i s frontálnym ochladením s lokálnou možnosťou prívalových zrážok. Na začiatok poslednej dekády (20. – 31.8) nastane po studenom fronte ďalšie ochladenie a ustálenie počasia, ktoré bude pokračovať v prvej septembrovej dekáde. Denné teploty budú v intervale 22 až 26 °C,“ hovorí na záver Wolf.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM