Barbara Dallosová Rôzne

Žiarsky rok 2015 na FOTKÁCH: 10 momentov, ktoré v našom meste stáli za to

Ubiehajú posledné dni roka a prichádza čas obzrieť sa dozadu. Vybrali sme pre vás desať zaujímavých okamihov, ktoré rok 2015 priniesol do nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky rok 2015 na FOTKÁCH: 10 momentov, ktoré v našom meste stáli za to
Zdroj: Dnes24.sk

Kalendárny rok, s ktorým sa už onedlho budeme definitívne lúčiť, nebol v Žiari nad Hronom skúpy na pekné či prekvapivé momenty, zaujímavé stretnutia, milé situácie… Mnoho z nich sa podarilo zachytiť a spolu tvoria akúsi mapu toho, aký rok majú Žiarčania za sebou.

O mnohé výjavy sa postarali ľudia, o niektoré príroda, o iné dokonca štvornohí miláčikovia. Pozrite si desať fotiek z roku 2015, zachytávajúcich rôzne situácie v na rôznych miestach v Žiari nad Hronom:

Námestie patrilo mamičkám (foto č. 1)
Pochod pri príležitosti Medzinárodného dňa nosenia detí v šatkách zaplavil žiarske námestie húfom mladých mamičiek, ktoré si svoje ratolesti niesli presne týmto spôsobom.

Zraz nablýskaných strojov (foto č. 2)
Motorkári zo Žiaru i ďaleka sa i so svojimi vrčiacimi strojmi stretli priamo v centre mesta na piatej žiarskej moto jazde. Boli medzi nimi nielen drsní chlapi, ale aj pôvabné dámy či dokonca motorkárčatá :)

Meškajúca snehová nádielka (foto č. 3)
Po suchých Vianociach prekvapila Žiarčanov výdatná snehová nádielka na konci januára, ktorá za pár hodín zabielila ulice. Ponuré sivé ulice sa odrazu premenili na bielu rozprávku, ktorá však priniesla i starosti a úradovať museli odhŕňače.

Láska na jarmoku (foto č. 4)
Tento rok písal jarmok v modernej podobe svoj 24. ročník. Nechýbali obľúbené kolotoče. Práve medzi nimi vznikol vydarený záber. Mladý pár v objatí v kontraste s hlučnými a blikajúcimi atrakciami v pozadí.

Žiarsky chlpáč (foto č. 5)
Čistokrvní, „orechovia“, veľkí strážcovia či drobci, ktorý vážia sotva vyše kila… Na súťažnej výstave Žiarsky chlpáč sa cenila sa každá zvláštnosť. Konkurenčný boj tu však cítiť nebolo. Psíčkari viedli dlhé rozhovory, štvornohí miláčikovia sa dosýtosti vybehali a vybláznili…

Nesmelý prírastok (foto č. 6)
Obyvateľmi žiarskej minizoo v priestoroch Parku Štefana Moyzesa sú aj kengury červenokrké. Jedna z nich, Skippy, nosila na jar vo vaku nového člena zvieracej rodinky. Ten zo svojho pohodlíčka len nesmelo vykúkal.

Rad pred bránami kupka (foto č. 7)
Rok priniesol mimoriadne horúce leto a rady pred žiarskym plážovým kúpaliskom sa neraz vinuli aj niekoľko metrov cez uličky parku. Záber zachytáva jeden z rozpálených júlových dní. Žiarčania s vidinou schladenia sa v bazéne prečkali pred bránami aj desiatky minút.

City fest vs. trópy (foto č. 8)
Vysoké teploty neobišli ani tohtoročný City fest v Parku Štefana Moysesa. Organizátori mysleli na všetko a na podujatie zabezpečili hasičov, ktorí počas najväčšieho výpeku postrekovali húfy návštevníkov vodou. Z toho mali najväčšiu radosť malí Žiarčania…

O horúčavy je na City feste postarané: Hasiči v akcii :) FOTO

Objatie zadarmo (foto č.9)
V rámci projektu s názvom Hug Day patril slnečný deň v meste objatiam. Objímalo sa hlava-nehlava a srdečnému vystískaniu sa nevyhli ani úradníci, predavačky, dôchodcovia, či prekvapený policajt na tejto fotografii.

Nad kotlom (foto č. 10)
A nakoniec najčerstvejšia z fotografií. Kuchársky súboj vo varení vianočnej kapustnice opäť priniesol skvelú atmosféru plnú milých stretnutí. Na zábere sa nad jedným kotlom zišli primátor Peter Antal, hudobník Robo Mikla, vedúci Kancelárie primátora Martin Baláž a prednosta MsÚ Juraj Miškovič.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Rok 2015 v Žiari: Pripomeňme si 10 najlepších momentov
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM