Barbara Dallosová Rôzne Správy

Žiarsky štadión ako nový, ale čo typická brána zo socíku? Mesto dostalo nápad, FOTO

Mohutná kovová brána so siluetami športovcov je dôverne známa azda každému Žiarčanovi. Areál štadióna už vyzerá celkom inak a nás zaujímalo, čo s typickou bránou bude...

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky štadión ako nový, ale čo typická brána zo socíku? Mesto dostalo nápad, FOTO
4
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Ťažká brána s typickými výjavmi je symbolom spartakiádneho štadióna od čias bývalého režimu. Štadión v Parku Štefana Moysesa prechádza rozsiahlou rekonštrukciou a zdá sa, že na mieste nezostane kameň na kameni. Práve pôvodnej vstupnej brány sa to ale netýka.

Spomienka na staré časy

Ako informoval vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, mesto chce bránu aj s obmurovaním na mieste zachovať ako historický artefakt a spomienku.

,,Tá brána brána má umeleckú hodnotu, je to kováčska práca a bude pripomínať pôvodný štadión. Keď bude všetko ukončené, chceli by sme tam osadiť aj nejakú tabuľu informujúcu o tom, že štadión stojí na mieste toho pôvodného, prípadne s fotografiou toho, ako v minulosti vyzeral," vysvetlil Baláž.

Štadión otvoria v júli

Žiarsky futbalový štadión prechádza rekonštrukciou už niekoľko mesiacov. Zo starého spartakiádneho športoviska tak vznikne moderný štadión, kde sa opäť bude hrať II. liga. Projekt je dotovaný z programu na obnovu futbalových štadiónov Slovenským futbalovým zväzom (SFZ) a práce realizuje mestská eseročka Technické služby.

Pôvodne sa ako termín otvorenia skloňoval jún tohto roka. Mesto chcelo chcelo prepojiť dve významné udalosti – otvorenie dlho očakávaného štadióna a júnové Majstrovstvá Slovenska a Česka cestnej cyklistike. Od plánu sa však upustilo a oficiálne otvorenie spojené s programom a futbalovou exhibíciou plnou vzácnych hostí mesto avizuje na 16. júla.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM