Barbara Dallosová Rôzne Správy

Žiarsky štadión na nepoznanie, niečo ale zostalo po starom: Všimli ste si?

Futbalový štadión prešiel veľkou rekonštrukciou. Jeho spartakiádne časy ale stále niečo pripomína.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky štadión na nepoznanie, niečo ale zostalo po starom: Všimli ste si?
Zdroj: TASR

Futbalový štadión v Žiari nad Hronom slúži vo vynovenej podobe od minulého leta. Spartakiádne športovisko nahradil moderný stánok s novými tribúnami, trávnikom, vnútrornými priestormi a umelým osvetlením.

Brána ako spomienka

Hoci by sa mohlo zdať, že na štadióne v žiarskom parku nezostal kameň na kameni, niečo jeho pôvodnú podobu predsa pripomína. Ťažká vstupná brána s typickými výjavmi je symbolom štadióna od čias bývalého režimu. Na svojom mieste zostala aj po obnove a mesto to nemá v pláne meniť.

,,Kovová brána aj to kamenné priečelie je akýsi archiektonický pozostatok pôvodného štadióna. My tento vstup nechceme premiestňovať, naopak, chceme ho tam nechať tak, ako je, ako nejakú spomienku" vysvetľuje vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

Tabule v celom areáli

Brána v parku nielen zostáva, pribudne k nej aj tabuľa, ktorá priblíži jej príbeh. ,,V súčasnosti zavádzame v areáli parku informačný systém. V priebehu júna chceme v celom parku rozmiestniť tabuľky, jedna z nich bude práve pri tejto bráne víťazov a bude pripomínať, že kedysi tu stál iný, spartakiádny štadión, lebo aj to je súčasťou našej minulosti," priblížil Baláž.

Ako objasnil Baláž, brána zostala doslova nedotknutá: ,,Počas rekonštrukcie štadióna neprešla renováciou, nebol na to dôvod, nakoľko je v dobrom stave."

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM