Martin Károly Iné športy

Žiarsky tím Hbk SPORT TREND vyhral základnú časť II. BBHBL

17. kolo - 30.05.2010 - Posledné kolo základnej časti II. banskobystrickej hokejbalovej ligy bolo odohrané poslednú májovú nedeľu. Hráči Hbk SPORT TREND v ňom nastúpili proti tímu Horná Ves Sharks.

Hbk SPORT TREND – Horná Ves Sharks 7:1 (5:0, 1:1, 1:0) Body: Valko T. 2+1, Považanec 2+1, Uhrovič 2+1, Valko K. 1+1, Hronec 0+2, Vallo 0+1Tresty: Zostava: Michaleje – Kotyk, Valko K., Uhrovič – Vallo, Považanec, Hronec, Valko T.

V prípade výhry mali Žiarčania šancu ísť do play off z najvýhodnejšej pozície a zároveň by sa stali víťazmi základnej časti. Do zápasu Žiarčania nastúpili s vedomím, že nastupujú proti súperovi, s ktorým sa môžu teoreticky stretnúť v štvťfinále. Tomu zodpovedalo aj nasadenie oboch tímov.

Do úvodu stretnutia nastúpili hráči Hornej Vsi bez rešpektu a niekoľkými streľami ohrozili bránu Hbk SPORT TREND. Žiarsky tím však následne strelil prvý gól a od tohto momentu prevzal iniciatívu v zápase. Vysokou efektivitou sa predviedol v prvej tretine, keď z ôsmich stieľ dali jeho hráči päť gólov. Druhá tretina sa začala vo vlažnom tempe. Nasadenie Žiarčanov opadlo a k tomu sa pridal ešte nepríjemný dážď, ktorý zmenil ihrisko na klzisko. Obraz hry Hbk SPORT TREND sa tak zmenil o 180 stupňov a zápas sa už prakticky len dohrával.

Hráči si museli dávať predovšetkým pozor, aby sa zbytočne nezranili. V tejto tretine Žiarčania strelili šiesty gól a Horná Ves svoj čestný úspech. V tretej tretine sa počasie umúdrilo, avšak mláky, ktoré boli na ihrisku nedali možnosť rozvíjať kombinačné akcie. Horná Ves sa ešte snažila tlačiť do útoku a vytvorila si niekoľko nebezpečných šancí, ktoré však žiarsky brankár s prehľadom zneškodnil. Žiarčania pridali ešte jeden gól a tešili sa tak z víťazstva, ktoré im zaručilo prvé miesto v základnej časti II. BBHBL. V prvom kole play off sa spolu stretnú družstvá z 5. až 12. miesta. Víťazi postúpia do štvrťfinále, kde si zahrajú s tímami, ktoré sa umiestnili na 1. až 4. mieste.

ZDROJ: http://www.sporttrend.pum.sk/…I_bbhbl.html FOTO a VIDEO: MM

 
Žiarsky tím Hbk SPORT TREND vyhral základnú časť II. BBHBL
1
Galéria
Tabulka hokejbal
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM