Barbara Dallosová Rôzne

Žiarsky útulok praská vo švíkoch: Zmeniť by to mohol jediný deň! FOTO

V žiarskom útulku čakajú na svoj nový domov desiatky psíkov. Mnohým z nich sa koterec stáva domovom aj na dlhé mesiace. Šancu získať nový domov dostanú aj na špeciálnom podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky útulok praská vo švíkoch: Zmeniť by to mohol jediný deň! FOTO
Zdroj: OZ Strážni anjeli

V žiarskom útulku sa to štvornohými tuláčikmi len tak hemží. Z toho, čím si niektorí z nich prešli, naozaj mrazí. Nepotrebujú pritom nič viac než trochu lásky.

Aj bez papierov

Šancou nájsť cestu k novým majiteľom býva pre zvieratá z útulku akcia s názvom Žiarsky chlpáč. Súťažnej výstave psíkov, ktorá sa tradične koná v Parku Štefana Moysesa, bude tento rok patriť 2. júl.

Podujatie sa teší obľube i preto, že porotu nezaujímajú papiere o pôvode psov. Môžu sa ho teda zúčastniť aj takzvaní orechovia, či bývalí útulkáči. A tiež, súčasní útulkáči si tu môžu nájsť nový domov. Medzi kategóriami je i jedna venovaná špeciálne im. V nej sa predvedie vždy niekoľko psíkov z útulku a v najlepšom prípade zaujmú a obmäkčia srdce potenciálnym majiteľom.

Čítajte tiež: Smutný príbeh útulkáčky Rity: Po psíkovi sa zľahla zem, nevideli ste ho?

Originálne kategórie

Keďže na chlpáčovi sa cení každá inakosť, zodpovedajú tomu aj miestami nevšedné kategórie. Súťažiť sa bude o najkrajšieho predstaviteľa rasy, naj juniora, teda šteniatko do jedného roka, naj psí talent, či naj dvojicu psíkov.

Okrem toho sa ale psíky môžu zapojiť aj do kategórií ako sú miš maš (kríženec), veteráni (psíky nad 8 rokov), psí extrém (najušatejší, najokatejší, najsmiešnejší…), alebo o najvernejšiu podobu so svojím majiteľom.

Pozrite, ako to vyzeralo na Žiarskom chlpáčovi minulý rok: Chlpáči zaplnili park: Súťažili aj Linda, ktorá sa zmestí do dvoch dlaní či exotická kráska Sumiko, FOTO

Na Žiarskom chlpáčovi sa predstaví len niekoľko psíkov z útulku, väčšina z nich však podujatie, rovnako ako celé dni, prečká v koterci. Fotky všetkých psíkov, ktoré sú aktuálne určené na adopciu, si prezrite v našej fotogalérii.

Nemé tváre zo žiarskeho útulku: Títo psíci čakajú na nový domov
45
Galéria
Zdroj: OZ Strážni anjeli
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM