Barbara Dallosová Samospráva

Žiarsky zimák na pranieri: Radnica predstaví novú víziu, svoje si budú môcť povedať aj obyvatelia!

Zimný štadión na konci mesta Žiarčanom neslúži už dlhšie. Nekorčuľovalo sa na ňom ani túto zimu. Mesto chce však štadiónu opäť vdýchnuť život. Projekt bude predstavovať verejne a a priestor vyjadriť svoje názory budú mať aj obyvatelia.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky zimák na pranieri: Radnica predstaví novú víziu, svoje si budú môcť povedať aj obyvatelia!
Zdroj: Dnes24.sk

V súčasnosti má zimný štadión v Žiari nad Hronom v nájme spočnosť SPORT TREND s.r.o. Okrem toho, že športový stánok na konci mesta verejnosti prístupný nie je, v posledných rokoch sa na ňom poriadne vyzúrilo aj počasie. Po silných búrkach v lete minulého roka pripomínal štadión situovaný pod prudkým svahom skôr bazén.

Počítali aj s plánom B

Samospráva si však dáva za cieľ, že športovisko bude opäť plniť svoj účel. Že je rekonštrukcia zimného štadióna v tohtoročných plánoch mesta, informoval primátor Peter Antal už pred niekoľkými týždňami. Ako vtedy uviedol, alternatívnym plánom mesta je aj postaviť štadión nanovo na úplne inom mieste. Čítajte VIAC.

Diskutovať sa bude verejne

Dnes už má už mesto o rekonštrukcii zimáku i o jej financovaní jasnú víziu. Tú chce už onedlho predstaviť širokej verejnosti, vypočuje si aj pripomienky.

,,Každý, kto má záujem oboznámiť sa s projektom na dokončenie zimného štadióna, s financovaním tohto projektu a chuť diskutovať o ňom, je srdečne vítaný," pozýva Žiarčanov Peter Antal na facebooku na verejnú prezentáciu projektu spojenú s diskusiou. Tá sa bude konať vo štvrtok 9. apríla v Divadelnej sále MsKC.

Najbližšiu zimu sa zrejme korčuľovať nebudeme

Na budúcnosť žiarskeho zimáku boli obyvatelia zvedaví aj v tohtotýždňovej online diskusii s Petrom Antalom. Ten uistil, že k znovuotvoreniu jeho brán sa smeruje, môže to však chvíľu potrvať. ,,Pravdepodobne ešte najbližšiu zimu sa nebudete môcť na našom ZŠ korčuľovať, avšak máme spoločne so spoločnosťou SPORT TREND s.r.o., ktorá má v dlhodobom nájme zimný štadión, pripravený jednak stavebný projekt rekonštrukcie a dobudovania ZŠ, ako aj model financovania tejto investície, ktorý smeruje k opätovnému spusteniu prevádzky ZŠ na dobu 11 mesiacov v roku. Samozrejme, takúto investíciu musia schváliť poslanci MsZ," vysvetlil primátor našej čitateľke.

Čítajte všetky otázky Žiarčanov, na ktoré Peter Antal odpovedal online.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM