Barbara Dallosová Rôzne Správy

Zimu v koterci nezvládnu: Žiarski útulkáči, ktorí potrebujú domov ako soľ, FOTO

Chladné počasie neobchádza ani koterce žiarskeho útulku. Pre niektorých psíkov je toto obdobie obrovským trápením.

Ilustračný obrázok k článku Zimu v koterci nezvládnu: Žiarski útulkáči, ktorí potrebujú domov ako soľ, FOTO
10
Galéria
Zdroj: OZ Strážni anjeli

V žiarskom útulku, ktoré prevádzkuje OZ Strážni anjeli, dúfajú v novú rodinu desiatky zvierat. Koterec by mal byť pre psíkov len dočasným riešením. Žiaľ, útulok sa stáva pre mnohé nemé tváre domovom na dlhé mesiace a psíky niekedy rýchlejšie pribúdajú, než odchádzajú do rodín.

Ubiehajú posledné novembrové dni a ortuť v teplomeroch klesá. Do útulku sa dostávajú aj psíky, ktoré na tuhú zimu nie sú stavané. Pre menšie plemená, krátkosrsté psíky či chlpáčov, ktorí bývali zvyknutí na život v byte, sú chladné mesiace veľkým utrpením. Adopcia ešte pred najväčšími mrazmi by pre niektorých bola vykúpením. Pozrite si päticu psíkov, pre ktorých bude podľa pracovníkov útulku zima najväčším peklom.

Beky

Mladá kríženka jack russel teriéra svojho majiteľa mala, ten sa jej však vzdal. Fenka žila v byte a pobyt v koterci útulku je pre ňu veľkým šokom. Ako opisujú pracovníci, Beky vie spoza mreží tak úpenlivo nariekať, že ju počuť v celom útulku. Beky miluje ľudskú spoločnosť, je priateľská, prítulná, ale tiež mimoriadne aktívna.

Arsi

Aj Arsi patrí medzi psíkov, ktorí si zvykli na teplo domova, osud ich ale zavial späť do útulku. Mladý kríženec jack russel teriéra sa po roku vrátil z adopcie a len s ťažkosťami sa chystá na zimu za mrežami koterca. Bezmála tri roky starý psík je plný energie a vyžaduje si množstvo pozornosti, ktorej sa by sa mu dostalo len v novom domove.

Morgen

Ďalšou nemou tvárou s neveselým osudom je Morgen. Kríženec slovenského kopova je svojhlavý psík, ktorý žije s hendikepom. Nevidí na jedno oko. Morgen patrí v útulku medzi stálice a na svoj domov čaká už od septembra 2014. Ak sa naňho neusmeje šťastie, bude musieť v koterci prežiť ďalšiu zimu.

Odi

Strakatý Odi bol zo žiarskeho útulku adoptovaný v januári 2016, nemal však veľa šťastia. Z nového domova sa po roku vrátil a dúfanie v milujúcu rodinu začalo odznova. Štvorročný krátkosrstý kríženec je obľúbenou voľbou venčiarov, je totiž priateľský ako k ľuďom, tak i k iným psíkom.

Saxana

Saxana je vydarený mix kokeršpaniela a poľovníckeho plemena, no s pohľadom plným utrpenia. Trojročná Saxana si podľa svojho zdravotného stavu v minulosti prešla úskaliami, bola používaná na množenie a produkovanie šteniatok. Hoci sa jej veľa lásky nedostalo, na ľudí nezanevrela a podľa pracovníkov útulku je to veľmi prítulné a spoločenské zlatíčko.

Ak vás niektorý z psíkov zaujal, volajte na telefónne čísla 0908 661 737 alebo 0948 082 206. Celú ponuku psíkov určených na adopciu nájdete na facebookovom profile OZ Strážni anjeli.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM