Barbara Dallosová Rôzne Správy

Zmarené plány so žiarskym futbalovým štadiónom: Otváračka sa odkladá

Veľkolepé otvorenie vynoveného štadióna malo byť spojené s medzinárodným šampionátom, ktorý bude Žiar nad Hronom hostiť. Mesto mení plány.

Ilustračný obrázok k článku Zmarené plány so žiarskym futbalovým štadiónom: Otváračka sa odkladá
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Futbalový štadión v Parku Štefana Moysesa prechádza rekonštrukciou už niekoľko mesiacov. Zo starého športoviska, ktoré si ešte pamätá spartakiády, má vzniknúť moderný štadión, kde sa opäť bude hrať II. liga.

Práce realizuje mestská eseročka Technické služby. Robotníkov vídať v priestoroch žiarskeho parku denne. Silueta pôvodného štadióna už zmizla takmer úplne a z dvoch strán hracej plochy pribudli dve nové tribúny. Na hracej ploche je už zasiata tráva, menšie stavebné práce ešte pokračujú.

Termín sa posúva

Rekonštrukcia štadióna je jedným z najväčších žiarskych projektov za ostatné obdobie. Štadión chce radnica s náležitou veľkoleposťou i otvoriť. Na oficiálne otvorenie vyčlenili žiarski poslanci na marcovom rokovaní 13 000 eur.

Mesto chcelo chcelo v júni prepojiť dve významné udalosti – otvorenie dlho očakávaného štadióna a júnové Majstrovstvá Slovenska a Česka cestnej cyklistike. Prestížny šampionát bude totiž tento rok hostiť naše mesto. Ako teraz informoval vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, z plánov sa z niekoľkých dôvodov upustilo a v čase majstrovstiev ešte štadión hotový nebude.

,,Otvorenie nebude spojené s pretekmi, bude sa konať v nedeľu 16. júla. Aj z technických príčin, aj kvôli tomu, že sa ochladilo a tráva rastie pomaly. Nechceme ohroziť kvalitu trávnika ani ten termín, takže tam radšej dávame nejakú rezervu," uviedol pre Žiar24 Baláž.

Vďaka dotácii

O rekonštrukcii futbalového štadióna sa v meste diskutovalo roky. Ešte na jeseň v roku 2015 oznámila žiarska radnica, že do mesta na tento účel pritečú peniaze, ktoré mali pôvodne skončiť na Orave. V štátnom programe na obnovu futbalových štadiónov bol Žiar nad Hronom náhradníkom a dotáciu od SFZ dostal po tom, čo ju odmietlo mesto Dolný Kubín. V roku 2016 začali prvé búracie práce.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM