Barbara Dallosová Správy

Zmluva s futbalovým zväzom podpísaná, čo teraz? Žiarska radnica má so štadiónom odvážny plán

Schátraný futbalový štadión sa má vďaka dotácii premeniť na moderné športovisko. Mesto už prezradilo aj svoj predbežný časový plán. Kedy by sme mohli prvý raz nazrieť do vynoveného areálu?

Ilustračný obrázok k článku Zmluva s futbalovým zväzom podpísaná, čo teraz? Žiarska radnica má so štadiónom odvážny plán
Zdroj: TASR

Minulý rok v Žiari nad Hronom otvorili zrekonštruovanú halu, po tej by mal nasledovať vynovený futbalový štadión. Žiarska radnica figurovala ako náhradník medzi žiadateľmi o dotáciu od Slovenského futbalového zväzu (SFZ), nad čiaru sa dostala po tom, ako dotáciu odmietlo mesto Dolný Kubín.

Ešte tento rok

Ako nedávno informoval primátor Peter Antal, mestská eseročka Technické služby, ktorá má prestavbu realizovať, už podpísala zmluvu o dotácii s prezidentom SFZ Jánom Kováčikom.

Nás zaujímalo, čo sa bude diať teraz. ,,Vybavujú sa všetky potrebné povolenia, ktoré súvisia so začatím stavby. Okrem administratívnych úkonov budú prebiehať verejné obstarávania. Technické služby si musia vysúťažiť dodávateľov podľa zákona," uviedol vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

S prácami by sa podľa Baláža mohlo začať v jarných mesiacoch. ,,Ak všetko dopadne podľa plánov a nenastanú nejaké zásadné problémy a bude vhodné počasie, chceme otvoriť štadión ešte tento rok," upresnil Baláž.

Atletická dráha zmizne

Súčasný štadión v Žiari nad Hronom patrí medzi takzvané spartakiádne športoviská. Okolo ihriska je škvárová atletická dráha s betónovými ochozmi. Ako sa pred časom vyjadril samotný primátor, štadión nevyhovuje podmienkam druholigového futbalu.

Po modernizácii stúpne štandard športoviska, avšak s atletickou dráhou, ktorá je stále využívaná, nový projekt nepočíta. Pred časom sa hovorilo o výstavbe náhradnej dráhy v areáli štvrtej základnej školy. Martin Baláž miesto konretizovať nechcel, ako však ubezpečil, vytvoriť v meste atletickú dráhu má radnica v pláne. ,,Snažíme sa o to, aby sme tú dráhu v meste spravili, je to v našich prioritách. Zatiaľ ale nevieme upresniť, kde sa bude nachádzať," uzavrel.

Môže vás zaujímať:

Mesto ušetrilo na zimnej údržbe: S peniazmi už má takýto plán

Žiarska radnica prezradila, kde bude stáť ďalšia oddychová zóna: Zrejme budete prekvapení

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM