Martin Károly Rôzne

ZMOS: Začína rokovať s politickými stranami o financovaní miest a obcí

Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) v týchto dňoch začína rokovať s parlamentnými politickými stranami. Cieľom ZMOSu je prezentovať zásadné postoje k financovaniu a kompetenčnej výbave miest a obcí. Vo svojom stanovisku to uviedol predseda združe

Hlavnou témou spoločných rokovaní budú obhajoba princípov miestnej územnej samosprávy, jasné kompetenčné partnerstvo so štátom a stabilita financovania miest a obcí,“ spresnil Dvonč s tým, že združenie naďalej intenzívne odmieta mix daní a zmeny v parametroch fiškálnej decentralizácie. „Budeme veľmi radi, ak si naše postoje a argumenty osvoja politické strany a následne ich zakomponujú do svojich volebných programov, ktoré vnímame ako morálny záväzok voličom a sympatizantom,“ do­dal.

Napriek tomu, že v priebehu viac ako dvadsaťročnej histórie miestna územná samospráva dokázala svoj prínos pre spoločnosť, teraz je podľa predsedu ZMOSu nútená obhajovať svoje princípy a filozofiu.

Dvonč v stanovisku napísal, že Slovensko a jeho občania potrebujú súdržnosť, ktorá je v kritických situáciách zárukou úspechu. Preto chce združenie na politické strany apelovať s tým, aby pri zostavovaní rozpočtu na rok 2012 neriskovali ďalšiu nestabilitu a nepodporili taký rozpočet, ktorý uvedie do života mix daní pre financovanie samosprávy.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM