Aktualizované Barbara Dallosová Rôzne Správy

Známe jazerá a nádrže v okolí Žiaru: Aktuálny ZOZNAM odklepnutý hygienikmi

Letná sezóna sa pomaly blíži a je načase sa pomaly obzerať po možnostiach kúpania v okolí. Ako sú na tom okolité nádrže a tajchy?

Ilustračný obrázok k článku Známe jazerá a nádrže v okolí Žiaru: Aktuálny ZOZNAM odklepnutý hygienikmi
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Čas, kedy sa mnohí z nás vyberú schladiť k vode sa blíži, a tak si odborníci z Úradu verejného zdravotníctva SR (UVZ SR) už teraz posvietili na kvalitu vody v prírodných vodných plochách. Pre kúpaciu sezónu 2017 je navrhnutých 29 lokalít určených na kúpanie, medzi nimi i miesta v našom okolí.

Hygienici z ÚVZ SR tak v dokumente vymedzili letnú sezónu a vyhodnotili kvalitu vody aj na Veľkom Kolpašskom Jazere, Počúvadlianskom jazere a Vindšachtskom jazere. Kúpacia sezóna na všetkých troch štiavnických tajchoch podľa hygienikov oficiálne začína 19.6. a končí posledným augustovým dňom.

Veľké Kolpašské a Vindšachtské jazero získali od hygienikov tri hviezdičky, a teda kvalita vody na kúpanie je v nich výborná. Počúvadliansky tajch obišiel s dvomi hviezdičkami, čo znamená, že vody je dobrá.

Ako tiež informujú hygienici, Dolno Hodrušské jazero a Veľké Richňavské jazero budú na tohtoročnú sezónu z dôvodu rekonštrukcie zatvorené.

*Kvalita vody je hodnotená podľa posledných meraní v roku 2016. O aktuálnych meraniach vás budeme priebežne informovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM