Barbara Dallosová Správy

Známe kremnické parkovisko po novom: Zmena čaká aj blízku križovatku

Situáciu s parkovaním pred potravinami Kremničania dôverne poznajú. Podľa primátora je už všetko inak a o pár dní prejde zmenou aj blízka križovatka.

Ilustračný obrázok k článku Známe kremnické parkovisko po novom: Zmena čaká aj blízku križovatku
Zdroj: A. Ferenčík

Parkovanie pred známym obchodom s potravinami v Kremnici sa rozšírilo, pribudli parkovacie miesta a v najbližších dňoch sa zmení aj charakter blízkej križovatky. Informoval o tom primátor Kremnice Alexander Ferenčík.

Podľa Ferenčíka by malo nové riešenie aspoň čiastočne odstrániť problémy s parkovaním, ktoré tu Kremničania zažívali najmä v ranných a pooobedných hodinách. ,,Dokončujeme zmenu dopravného značenia, pred obchodom pribudlo 10 parkovacích miest, ktoré sa už oddnes môžu využívať," vysvetľuje primátor.

Ferenčík zároveň vyzýva obyvateľov, aby rešpektovali vodorovné dopravné značenie, pretože niektoré označené parkovacie miesta budú slúžiť na zásobovanie prevádzok, napr. pekárne alebo železiarstva.

,,V ďalšej etape sa zmení aj dopravný režim križovatky. Už v najbližších dňoch zmizne ostrovček, ten bude zadláždený a vznikne klasická T križovatka. Len sme ešte potrebovali preložiť značku ,,daj prednosť v jazde", aby bola osadená mimo ostrovčeka,"" uviedol Ferenčík.

Zmeny boli podľa slov primátora ešte pred začatím realizácie konzultované s dopravným inžinierom. ,,Bol tu na obhliadke dopravý inžinier, od ktorého sme dostali stanovisko, avšak toto je miestna komunikácia, takže tu je správnym orgánom mesto," objasňuje primátor Kremnice.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM