Barbara Dallosová Rôzne Správy

Zosunutý svah medzi Žiarom a Zvolenom: Obmedzenia na niekoľko týždňov! FOTO

Na časť cesty niekoľko kilometrov od Žiaru nad Hronom sa zosypal skalnatý svah. Situácia je podľa diaľničiarov riziková a ohrozenie života vysoké.

Ilustračný obrázok k článku Zosunutý svah medzi Žiarom a Zvolenom: Obmedzenia na niekoľko týždňov! FOTO
3
Galéria
Zdroj: ndsas.sk

Ako informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Michaela Michalová, na svahu nad rýchlostnou cestou R2 pri Zvolene, kde došlo k zosuvu skál na vozovku, vykonali cestári nevyhnutné zásahy a dočasné opatrenia na zamedzenie náhlych zosuvov. ,,Jeden jazdný pás komunikácie z dôvodu bezpečnosti motoristov ostáva stále uzavretý," upozorňuje NDS.

Dočasná bariéra

K zosuvu kamenného útvaru nad rýchlostnou cestou R2 na úseku od Zvolena po Budču došlo podľa správy z NDS ešte došlo v stredu večer (28.6.). Situácia je podľa diaľničiarov riziková a pravdepodobnosť ohrozenia ľudského života, dopravy či inej škody je vysoká.

,,Národná diaľničná spoločnosť ihneď pristúpila k riešeniu situácie. Väčšie úlomky, ktoré sú momentálne voľne ležiace na povrchu terénu nad komunikáciou R2 zabezpečíme prikotvením samozavŕtavacimi kotvami. Navýšili sme existujúci systém o nové záchytné siete v mieste dopadu. Taktiež sme v strednom deliacom páse umiestnili betónové zvodidlá a nadstavili ich oceľovými tyčami a záchytnými sieťami. Celková výška tejto dočasnej bariéry je 4 metre," píše sa v správe o mimoriadnej situácii na známej ceste.

Na niekoľko týždňov

Ďalším postupom má byť podľa NDS vypracovanie projektu sanácie územia a realizácia sanačných prác. Šírka rizikového územia má okolo 400 metrov.

,,Úsek je momentálne prejazdný v jednom jazdnom páse, kde je premávka vedená obojsmerne. Predpokladáme, že rýchlostná cesta R2 bude v tomto úseku čiastočne uzavretá niekoľko týždňov," odkazuje vodičom NDS.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM