Jakub Forgács Správy

Župná budova v deň osláv SNP púta pozornosť: Visí na nej transparent Stop NATO!

V parku pod Pamätníkom SNP vypukli oslavy 70. výročia SNP, no pozornosť ľudí púta budova v centre mesta. Na Úrade Banskobystrického samosprávneho kraja visí transparent s nie príliš prívetivým nápisom.

Ilustračný obrázok k článku Župná budova v deň osláv SNP púta pozornosť: Visí na nej transparent Stop NATO!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystričanov, ale aj návštevníkov mesta, ktorí zavítali na jubilejné oslavy výročia SNP prekvapil transparent s nápisom „YANKEES GO HOME! STOP NATO!“ na budove Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja. Yankee je pritom prezývka, označujúca obyvateľov USA. Podľa denníka SME ho dnes ráno vyvesili župan Marian Kotleba a hovorca BBSK Miroslav Belička. Hovorca úradu Banskobystrického samosprávneho kraja nám však od doobedia nedívha mobilný telefon.

Na dnešné oslavy SNP prišli do mesta najvyšší predstavitelia našej krajiny, prezdient Andrej Kiska či premiér Robert Fico, ale aj mnoho významných zástupcov ďalších štátov, medzi ktorými nechýbali ani český prezident Miloš Zeman, či poľský prezident. Oslavy SNP sprevádzal aj protest mladých ľavičiarov proti fašizmu a vojne na Ukrajine. Asi tridsiatka sympatizantov ľavicového Vzdoru – strany práce sa dnes dopoludnia stretlo v Mestskom parku.

Transparent na úrade Banskobystrického samosprávneho kraja
4
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM