Martin Károly Iné športy

Zverko s Foltánom dobíjajú Český pohár

Žiarski cyklisti zabodovali v medzinárodných cyklistických pretekoch Cofidis Cup. Tie sú zaradené do Českého pohára v cestnej cyklistike. Foltán obsadil tretie miesto, Zverko s prehľadom zvíťazil.

V sobotu 21.4.2012 bol odštartovaný v obci Strážovice u Kyjova cestný pretek jednotlivcov . Pretek sa jazdil na okruhu 15km dlhom a viedol z Strážovíc cez Věterov, Sobulky, Kyjov s cieľom na vrchu stúpania pri obci Strážovice. Chladné počasie, vietor a náročná kopcovitá trať dokonale preriedili peletón v jednotlivých kategóriach a tak do cieľa prichádzali jednotlivci alebo rozdrobené skupinky pretekárov. Žiarski cyklisti mali svoje zastúpenie v kategóriach starších žiakov a kadetov.

Starší žiaci absolvovali pretek na 2 okruhy v dĺžke 30km. O kvalitný výsledok v tejto kategórii sa postaral líder priebežného poradia Slovenského pohára starších žiakov Adrian Foltán, ktorý potvrdil svoje kvality a obsadil pekné tretie miesto. Výborne si počínal aj talentovaný Henrich Hasch, ktorý skončil na 16 mieste. Matej Foltán zaostal a bol klasifikovaný na 19 mieste. Víťazom tejto kategórie sa stal pretekár TJ ZČE Plzeň Jan Eibish.

Kategória kadetov absolvovala pretek na štyri okruhy v dĺžke 60km. Najväčšiu pozornosť a rešpekt súperov pútal slovenský cyklista v žiarskom drese David Zverko. Obavy súperov boli opodstatnené a naplnili sa do bodky. Zverkov únik v druhom okruhu zachytil iba úradujúci Majster ČR Adam Ťoupalík z Tábora. Dvojica uprchlíkov vzorne spolupracovala a vytvorila si vyše dvojminútový náskok , ktorý si udržala až do cieľa. V záverečnom stúpaní sa Zverko odpútal od svojho súpera a s prehľadom zvíťazil. Výborný výkon podal aj Juraj Bellan, ktorý prišiel v hlavnej skupine a bol klasifikovaný na 7 mieste. Kristián Zimány a Nicolas Jelža boli klasifikovaný na 21 a 26. Matej Truban nestačil na kopcovitej trati a skončil na 32 mieste.

[blockquote]V dňoch 28.4.2012 a 29.4. 2012 pokračuje Slovenský pohár v cestnej cyklistike pretekmi Kriterijnej ligy v Dudinciach a cestným pretekom v Krupine, ktorý je pre kadetov zároveň nominačným pretekom pre účasť na Závode míru nejmladších v českom Jevíčku v dňoch 4.- 6.5.2012.[/bloc­kquote]
František Sitora

cyklisti v cesku
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM