Barbara Dallosová Samospráva

Zvláštna situácia v neďalekej obci: O poslanecké kreslá sa v komunálkach bojovať nebude!

Komunálne voľby sú na spadnutie a predvolebné nálady sa už v mnohých mestách i obciach vyhrocujú. Obyvatelia tejto obce ale už teraz vedia, kto do poslaneckých lavíc zasadne. Nastala totiž neštandardná situácia. Čítajte...

Ilustračný obrázok k článku Zvláštna situácia v neďalekej obci: O poslanecké kreslá sa v komunálkach bojovať nebude!
Zdroj: TASR

Obyvatelia Trnavej Hory už dnes, niekoľko týždňov pred voľbami vedia, v akom zložení budú pravdepodobne pracovať ich zástupcovia. Zatiaľ čo obvykle býva počet uchádzačov o miesta poslancov vyšší, než počet poslaneckých kresiel, v tejto obci je to tento rok inak.

Bez boja

O deväť poslaneckých postov sa uchádza presne deväť potenciálnych poslancov. Z nich sú štyria obecnými poslancami aj v tomto volebnom období. Deväť obecných poslancov má Trnavá Hora v súčasnosti, a rovnaký počet ich bude mať aj v novom volebnom období. Miestni poslanci totiž ešte v auguste tohto roka neschválili návrh, ktorý počítal so znížením počtu na sedem poslancov.

Situácie, kedy je výsledok volieb vopred viac-menej jasný, poznajú aj v iných obciach okolo Žiaru. Častejšie než medzi poslaneckými sa vyskytujú medzi starostovskými kandidátmi. Obcí s jediným adeptom na starostu je tento rok viac, čítajte TU.

So starostom je to inak

Naopak o post hlavy obce majú záujem traja nezávislí kandidáti. Súčasnému starostovi Jánovi Harmanovi (61) sa rozhodli konkurovať manažér Pavel Kravec (57) a súkromný podnikateľ Miroslav Mešťan (55).

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM