Martin Károly Rôzne

ZVOLEN: Až na rýchlik vlaky, ktoré mali odísť v čase štrajku, na čas neodišli

Zvolen 27. mája - Až na rýchlik do Břeclavi všetky osobné a zrýchlené vlaky, ktoré mali zo zvolenskej osobnej stanice odísť medzi 14:50 hod. a 15:50 hod., v stanovenom čase neodišli. Strojvodcovia s miestnej Základnej organizácie Federácie strojvodco

Aj keď ešte krátko pred začiatkom štrajku bol na zvolenskej osobnej stanici pokoj, situácia sa čiastočne zmenila po 15:00 hod, keď na perón vyšli asi dve desiatky strojvodcov, aby potleskom a piskotom dali najavo svoj nesúhlas so strojvodcami, ktorí viedli zmienený vlak do ČR a ktorí sa do štrajku evidentne nezapojili.

Ako TASR krátko pred začiatkom štrajku povedal predseda zvolenskej ZO FS Peter Hevera, z osobnej stanice neodíde v uvedenú hodinu päť spojov. „K takémuto protestu sme mali pristúpiť už dávno,“ uviedol. „Cestujúci to iste pochopia a hodinku vydržia,“ dodal.
Cestujúcich pri okienku s predajom cestovných lístkov upozorňovala na to, že je štrajk a vlaky budú pravdepodobne stáť, aj pracovníčka železníc. Každých asi päť minút to vyhlasoval aj staničný rozhlas.

Asi 50-ročný pán, stojaci na nástupišti TASR povedal, že meškanie mu nevadí. „Neviem ale, či s tým voľačo dosiahnu. Doteraz sa toho zmenilo len veľmi málo a nič sa nezmení ani potom,“ konštatoval.

Na inokedy oveľa viac zaplnenej stanici čakalo na svoje spoje len niekoľko desiatok ľudí. Mnohí zrejme o pripravovanom štrajku vedeli a radšej počkali na ďalší spoj v meste, alebo zvolili iný spôsob prepravy.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM