Martin Károly Rôzne

ZVOLEN: Primátorovi poslanci odmeny neschválili, viceprimátorke áno

Zvolen 21. júna - Navrhované polročné odmeny vo výške 50 % úhrnu platov za obdobie január až jún 2010 tento rok primátorovi Zvolena Miroslavovi Kuseinovi neprešli. Za ich udelenie bolo na dnešnom mestskom zastupiteľstve iba osem z 25 poslancov.

Desiatka volených zástupcov sa hlasovania zdržala, jeden bol proti a ostatní na zasadnutí mestského parlamentu chýbali. Odmena pre primátora znížená o 15 %, podľa schváleného rozpočtu na rok 2010, by bola vo výške 8211 eur.

Odmena viceprimátorke Alžbete Staníkovej vo výške 50 % úhrnu platov za obdobie január až jún 2010, znížená o 15 %, podľa schváleného rozpočtu na tento rok vo výške takmer 3217 eur, však už u poslancov prešla. Zástupkyňa primátora sa jej však hneď po hlasovaní vzdala v prospech obnovy časti Pustého hradu, obnovy IX. základnej školy na sídlisku Západ a konta Mesiaca seniorov.

Súčasťou schvaľovania boli aj odmeny pre hlavnú kontrolórku mesta, ktoré poslanci schválili. Jej odmena však dosahuje len 10 % úhrnu všetkých platov za pol roka.

Primátorovi Zvolena schválili poslanci polročnú odmenu naposledy vlani v novembri a predtým aj v júni. Pred rokom sa ale celej sumy vzdal v prospech školstva a sociálnych vecí, podobne aj viceprimátorka. Ako obaja deklarovali v novembri 2009, vzdať v prospech charity alebo slabších sa mali aj časti odmeny za druhý polrok 2009.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM