Martin Károly Kultúra

Zvolenčanka v súťaži World Miss University 2011

Kórejský Pyeongchang (tiež Pchongjang) je dnes večer dejiskom finále súťaže krásy World Miss University 2011. Medzi 62 zástupkyňami z celého sveta má svoje „želiezko v ohni“ i Slovensko. Reprezentuje ho Veronika Marková zo Zvolena.

Študujem Teórie interaktívnych médií na Masarykovej univerzite v Brne. Momentálne som v 3. ročníku a pokračovať by som chcela v odbore Manažment v kultúre,“ prezradila pre portál Zvolen24 ešte pred hlavným súťažným večerom niečo o sebe 21-ročná Zvolenčanka. „World Miss University je tento rok organizovaná už po 24-krát. Podujatie je špeciálne venované propagácii Zimných olympijských hier, ktoré sa budú v roku 2018 konať práve v Pyeongchangu. My sme ubytované práve v budúcom zimnom olympijskom stredisku. Počas troch týždňov pre nás organizátori pripravili bohatý program. Napríklad environmentálnu a mierovú konferenciu, na ktorej každá z nás predniesla svoj príspevok, ale aj zúčastnili sme sa aj environmentálnej kampane, spoznávali sme kórejskú kultúru a nezabudli sme ani na pomoc ľuďom v núdzi. Súťaž vnímam ako vhodnú možnosť zviditeľniť našu krajinu. Ako to však všetko dopadne, to si netrúfam povedať.

Či sa Veronike podarí získať niektorú z cien, zatiaľ nevieme. Ale už teraz sme pripravení spolu s jej zvolenskými príbuznými „žhaviť“ dnes večer linky smerom Kórea.

Text: Martin Mázor Foto: archív Veroniky Markovej

miss universe
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM