Barbara Dallosová Správy

Zvyšovanie platov ľudom z radnice aj peniaze pre školy: Rozpočet v meste ukázal rezervy, kam všade potečú?

Poslanci už vedia, ako radnica v minulom období hospodárila a koľko peňazí zostalo v rezervnom fonde. Čítajte, na čo všetko by mali poputovať...

Ilustračný obrázok k článku Zvyšovanie platov ľudom z radnice aj peniaze pre školy: Rozpočet v meste ukázal rezervy, kam všade potečú?
Zdroj: TASR

Kremnickí poslanci na aprílovom (16.4.) rokovaní mestského zastupiteľstva (MsZ) odsúhlasili druhú zmenu rozpočtu mesta. ,,Druhá zmena rozpočtu by mala byť nejakým aktualizovaním. Keďže po konci marca už vieme, aký je výsledok hospodárenia a koľko peňazí zostalo v rezervnom fonde, tak audítorka bola toho názoru, že majú byť exaktne určené akcie, kde sa tieto peniaze použijú," podotkol v tejto súvislosti primátor Alexander Ferenčík.

Ako na rokovaní MsZ vysvetlila vedúca oddelenia ekonomického a podnikateľských aktivít kremnického mestského úradu Renáta Nováková, v bežnom rozpočte je najdôležitejšou zmenou zvyšovanie platov podľa zákona o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme.

V druhej zmene rozpočtu boli tiež zapracované tri splátky úveru, o ktorý sa mesto uchádza zo Štátneho fondu rozvoja bývania na kúpu nájomného bytového domu na Angyalovej ulici. Byty, na ktoré sa premenilo bývalé Centrum voľného času už svojich nájomcov poznajú. Čítajte, podľa čoho ich mesto vyberalo.

V kapitálových výdavkoch rozpočtu boli podľa Novákovej zapracované výdavky na kúpu digestora pre Základnú školu Pavla Križku a rekonštrukciu či výmenu výťahu pre školskú jedáleň v Základnej škole na Angyalovej ulici.

Na štvrtkovom zasadnutí poslancov bol jedným z bodov programu aj poslanecký návrh, ktorý by mal úplne zmeniť spôsob, akým si doposiaľ Kremničania volili svojich zástupcov. Čítajte tu: Veľká novinka v Kremnici: Poslanci odklepli návrh, ktorý ma narobiť poriadky v komunálnej politike!

Zdroj: TASR/ Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM