Barbara Dallosová Správy

700 000 eur od ministerstva: Rekonštruovať sa budú ulice, ktorými ročne prejdú tisíce turistov

Miesto nášho regiónu, ktoré ročne priláka tisíce domácich i zahraničných turistov, pokračuje v rekonštrukcii svojich historických častí. Rovnako ako v minulosti, aj tento rok ráta s dotáciou z ministerstva financií.

Ilustračný obrázok k článku 700 000 eur od ministerstva: Rekonštruovať sa budú ulice, ktorými ročne prejdú tisíce turistov
Zdroj: TASR

Baníckym mestečkom plným historických uličiek sa každoročne premelie veľa návštevníkov. Lákadlom je i mimo hlavnej sezóny.

Rozpočet mesta Banská Štiavnica na rok 2015 ráta aj s dotáciou z ministerstva financií vo výške 700.000 eur. Podľa primátorky Nadeždy Babiakovej by tieto peniaze mali ísť na opravu Botanickej ulice, prípadne aj časti ulice Jána Palárika.

,,Ide o účelovo určenú dotáciu cez štátny rozpočet, ktorú dostane vždy mesto z ministerstva financií," podotkla s tým, že tento rok by malo ísť o sumu 700 000 eur. Tieto peniaze sú podľa jej slov určené na úpravu verejných priestranstiev v mestskej pamiatkovej zóne.

,,Momentálne budeme robiť návrh. Naším zámerom je pokračovať podľa rozpočtu. Musíme si narozpočtovať ulicu Botanickú a ak vyjde, tak časť ulice Palárika," dodala s tým, že rekonštruované by malo byť dláždenie či historické osvetlenie.

Dotáciu na rekonštrukciu verejných priestranstiev: ulica Akademická, Mierová a časť Palárikova, ktoré sú súčasťou mestskej pamiatkovej rezervácie ako lokality svetového dedičstva Unesco, získalo mesto aj minulý rok. V porovnaní s ním je tohtoročný prílev peňazí z ministerstva o niečo nižší. Minulý rok dostalo mesto dotáciu vo výške 720 300 eur.

Čítajte tiež:

Lákadlo v našom regióne, ktoré navštívi 40 000 ľudí ročne: Nával turistov ale prináša aj problémy

Na daniach mesto zinkasovalo takmer dvojnásobok toho, čo v minulosti: Pozrite, aké páky zaviedlo!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM