Martin Károly Od Vás

Ad:Keď sa členovia bytového spoločenstva nevedia dohodnúť

Po prečítaní článku: „Keď sa členovia bytového spoločenstva nevedia dohodnúť.“ sme ostali zarazení a šokovaní, ako Ondrej Štefan dokáže klamať a zavádzať ľudí, ktorí ho ešte nepoznajú.

Máme za to, že Štefan zásadne pozmenil pravdivé skutočnosti a tým zavádzal čitateľov, preto sme sa rozhodli reagovať a uviesť veci na správnu mieru. Štefan sa do bytovky nasťahoval v roku 2004 do bytu v suteréne. Z celkových obvodových stien bytu je iba pivničná časť jeho bytu pod úrovňou zeme, prevažná časť je nad úrovňou horizontu a podstatná časť susedí s nebytovými priestormi bytovky.

SVB nevymurovalo žiadny múr za domom na ulici ČSA. Bol tu nasucho postavený kamenný múr z dôvodu zosuvu pôdy, cez ktorý môže povrchová a dažďová voda odtekať. Priesaky vody do bytovky nesúvisia s postavením tohto múru, ale trvajú už niekoľko desiatok rokov. Nakoľko sa Ondrej Štefan nezúčastňuje schôdzí BS nie je informovaný, že prebieha komunikácia s OV a ŽP mesta Kremnica o realizácií odvodnenia svahu. Na poslednej schôdzi SVB, ktorej sa O. Štefan zúčastnil roku 2009 bol prítomný aj pán Milan Chromý, ktorý podrobne vysvetlil postup prác pri realizácii odizolovania bytovky. S týmto riešením súhlasili všetci prítomný schôdze vrátane Štefana. Preto je zarážajúce vyjadrenie, ktoré poskytol O. Štefan Vášmu internetovému článku, v ktorom tvrdí, že vykonaná práca bude nedostačujúca.

Nemyslí si Štefan, že problémy s plesňou vo svojom byte si zapríčinil v určitej miere aj sám? V roku 2007 bol rozkopaný pozemok okolo zvodu, ktorý sa nachádza na rohu bytovky, kde má Štefan obývaciu izbu. Neodborným zásahom a nekvalitnou prácou ľudí, ktorých našiel on sám spôsobil, že voda ktorá mala odtekať do kanalizácie sa hromadila pod domom a tým vsakovala do múrov bytovky .Uvedomuje si tento nájomník, že svojím konaním spôsobuje problémy aj ostatným vlastníkom bytov(praním a oblievaním kobercov na spoločnej chodbe bytovky, celodenným otváraním okien cez zimné mesiace pri teplotách –10 °C až –15°C v spoločných priestoroch bytovky)? V suteréne bytového domu sa nachádza aj spoločná práčovňa a sušiareň, v ktorých sa pleseň a vlhkosť nevyskytuje.

Bolo by nesmierne vhodne, keby si tento nájomník osvojil povinnosti, ktoré mu vyplývajú zo zákona o vlastníctve bytov a nebytových priestorov.

Najrozumnejšia cesta, ako docieliť zdravotne nezávadný stav bytu je správne vetranie a väčšia starostlivosť oň.

Súvisiaci článok: http://www.ziar24.sk/news.php?…

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM