Barbara Dallosová Rôzne Šport Správy

Aj baby ukázali, čo v nich je: Najväčšieho kapra v Lovči ulovila Kristínka, FOTO

Na detských pretekoch sa ukázali nádejní rybári, ale aj rybárky. Pozrite si atmosféru na fotkách a mená mladých talentov.

Ilustračný obrázok k článku Aj baby ukázali, čo v nich je: Najväčšieho kapra v Lovči ulovila Kristínka, FOTO
46
Galéria
Zdroj: MO SZR Žiar n. Hronom

Na vodnej nádrži Zákruty v Lovči si zmerali sily detskí rybári (5.5.). Ako zhodnotili organizátori, aj vďaka priazni počasia sa preteky tešili najväčšej účasti za posledné roky. Pri brehoch sa stretlo 20 detí a 17 dospelých, ktorí súťažili v dvoch kategóriách.

Ako vysvetľuje člen výboru miestnej organizácie SRZ ZH Mário Bóna, hodnotenou rybou bol kapor, ktorý musel spĺňať minimálnu lovnú mieru 40 cm a za každý 1 cm dĺžky kapra, ktorého ulovil detský pretekár, získal 1 bod, v prípade úlovku u doslepého člena tímu 0,5 boda. Na záver sa hodnotilo v dvoch kategóriách: dieťa + dospelý a deti samostatne.

Rybárčením nepohrdli ani dievčatá

,,Odovzdávali sme aj individuálne ocenenia v kategóriách najmladší účastník pretekov a najväčšia ryba ulovená detským pretekárom. Najmladším účastníkom pretekov bol Maroš Gáfrik, najväčšieho kapra (60 cm) ulovila Kristínka Urbanská," uviedol Bóna.

Ako konštatuje Bóna, účasť detských pretekárov narastá a záujem stúpa aj u dievčat, ktorých prišlo tento rok do Lovče päť. ,,Zaujímavosťou podujatia bol súboj rodiny Hrončekovcov, kde súťažili samostatne v dvojiciach mama s dcérou a otec so synom. Z tohto rodinného zápolenia vyšiel najlepšie syn Martin, ktorý vyhral pred mamou, ktorá sa tešila z úlovku a bodovala ako prvá, otcom a sestrou," opisuje Bóna s úsmevom sympatický rodinný boj.

Výsledky

Deti:

  • 1. miesto: Kristínka Urbanská – 238 bodov
  • 2. miesto: Miroslav Minka – 202 bodov
  • 3. miesto: Michal Šalka – 184 bodov

Dvojice dieťa + dospelý:

  • 1. miesto: Michal Šalka a Ivan Čech – 259 bodov
  • 2. miesto: Miroslav Minka, Miroslav Minka – 249,5 bodu
  • 3. miesto: Timotej Dušička, Martin Karaska – 240,5 bodu
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM