Barbara Dallosová Správy

Aj Kremničania sa dočkajú: V meste otvoria dve mobilné odberové miesta

Doposiaľ historické mestečko antigénové testovacie miesto nemalo a mnohí jeho obyvatelia dochádzali kvôli testu do Žiaru nad Hronom.

Ilustračný obrázok k článku Aj Kremničania sa dočkajú: V meste otvoria dve mobilné odberové miesta
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Kremnica na rozdiel do okresného Žiaru nad Hronom doposiaľ nemala mobilné odberové miesto (MOM) na bezplatné antigénové testovanie. Snahu zriadiť ho avizoval primátor mesta Alexander Ferenčík už pred časom. Ako najnovšie informoval na sociálnej sieti, odberové miesta v Kremnici budú, a to rovno dve.

„Po konečnom rozhodnutí vlády SR pracujeme na urgentnom zriadení testovacieho miesta . V Kremnici budú zriadené DVE TESTOVACIE MIESTA – Mestská telocvičňa a Mestské kultúrne stredisko,“ uviedol Ferenčík s tým, že miesta budú zriadené ako trvalé a budú fungovať šesť dní v týždni.

Podľa primátora robí samospráva všetko pre to, aby boli miesta otvorené čo najskôr. „Zo strany mesta vybavujeme všetko bez zdržania, očakávame však nápor na povoľujúce orgány (RUVZ, Ministerstvo zdravotníctva). Informáciu o termíne otvorenia Vám poskytnem hneď ako budem vedieť konkrétny údaj, verím, že to bude v najbližších dvoch až troch dňoch,“ uzavrel.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Koronavírus v regióne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM