Martin Károly Rôzne

Aj kúpalisko Katarína cez víkend plné

Kremnica - Horúce víkendové počasie prilákalo aj na kremnické kúpalisko Katarína takmer 4 tisícky ľudí. V prevádzke boli všetky bazény s termálnou liečivou vodou. Parkovanie sa rozšírilo až na sokolské ihrisko. Mestskí policajti pokutovali len 5 vodi

[size=16]Termálna voda za ľudové ceny[/size]

V sobotu si k nám prišlo oddýchnuť 1500 ľudí, v nedeľu tu bolo až 2000 rekreantov,“ konštatuje Janis Mičová zo spoločnosti Damit s.r.o., ktorá je majiteľom kremnického kúpaliska. „Pre návštevníkov sme pripravili niekoľko noviniek, ako napríklad zmrzlinu vlastnej výroby, či kozmetiku značky Manufaktura, ktorá používa tradične české receptúry,“ dodáva ďalej Mičová.

Kremnické kúpalisko Katarína láka návštevníkov z celého Slovenska vďaka aj ľudovým cenám. Celodenný lístok pre dospelého stojí 4 €. Ďalším dôvodom sú liečivé termálne pramene. „Voda má rokmi overené blahodárne účinky v oblasti pohybového a nervového ústrojenstva, už pred 100 rokmi ju využívali baníci,“ dodáva na záver Janis Mičová.

[size=16]Vodiči sú disciplinovanej­ší[/size]

V sobotu sme uložili 4 pokuty za nesprávne parkovanie, v nedeľu už len jednu,“ konštatuje náčelník kremnickej mestskej polície Roman Brhlík a dodáva, že toto číslo je oproti minulému roku oveľa nižšie. Celodenné miesto na parkovanie v blízkosti kúpaliska stojí 1,65 €, pokuta je vyššia.„Pokuta za nesprávne parkovanie je od 10 do 60 €,“ spresňuje Brhlík.

Parkovacie plochy patria mestu. Cez víkend túto službu využilo takmer tisíc vodičov.

/mak/

Kupalisko Katarina
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM