Barbara Dallosová Krimi

Nad týmto zalamujú rukami už aj železničiari: Nebezpečný odkaz na trati!

Obyčajnú cestu vlakom na trati v žiarskom regióne narušila v priebehu okamihu nečakaná udalosť. Železničiari na ľudí apelujú. Toto by sa v záujme bezpečnosti robiť naozaj nemalo.

Ilustračný obrázok k článku Nad týmto zalamujú rukami už aj železničiari: Nebezpečný odkaz na trati!
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Ako infrormovala Ivana Popluhárová z Odboru komunikácie Generálneho riaditeľstva Železníc Slovenskej republiky (GR ŽSR), medzi mimoriadne udalosti na slovenských tratiach počas uplynulých dní patrí aj tá z úseku medzi Kremnicou a Kremnickými Baňami.

Na trati zostala podľa informácií od železničiarov doslova spúšť. Ako opísala hovorkyňa, na mieste bol poškodený hektometrovník, farbou znehodnotená a ohnutá návesť „Pískajte“ a akoby to nestačilo, priamo na traťovej koľaji boli uložené kamene.

Ako zdôrazňuje hovorkyňa, takéto situácie môžu byť nebezpečné, s kameňmi priamo v koľajisku sa ale pracovníci železníc bohužiaľ stretávajú. ,,Spôsobuje to, že vlak nemusí stihnúť zabrzdiť a väčšinou v takýchto situáciách dochádza minimálne k nejakému poškodeniu vlakov. My na to veľmi apelujeme, aby sa to nerobilo, no stáva sa to," priblížila Popluhárová. Ako na záver dodala, práve v tomto prípade (14.3.) sa našťastie udalosť zaobišla bez následkov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM