Barbara Dallosová Rôzne

Akcia s veľkým srdcom: Deťom, ktoré nemali toľko šťastia, v Kremnici pomôžu športom

Podujatie má pomôcť deťom, ktoré žiaľ už okúsili, čo je to záspasiť so zákernou chorobou. Akcia je zároveň memoriálom Matúša Majerčíka, ktorý takýto boj prehral. Napriek smutným príbehom v pozadí sa na nás chystá jedna mimoriadne veselá sobota.

Ilustračný obrázok k článku Akcia s veľkým srdcom: Deťom, ktoré nemali toľko šťastia, v Kremnici pomôžu športom
Zdroj: Dnes24.sk

Benefično- športové podujatie s príznačným názvom Zasmečuj deťom zdravie sa bude v Kremnici konať už po piaty raz. Ide o volejbalový turnaj spojený so živými koncertami, rôznymi atrakciami a finančnou zbierkou pre deti, ktoré potrebujú pomoc.

Nesie meno kamaráta

Iniciuje ho mladý Kremničan Matej Tóth, ktorého hnacou silou nie je len veľké srdce, ale i vlastná trpká skúsenosť. Matej vie, aké je to byť onkologickým pacientom. Tak ako minulú jeseň, i tento rok bude podujatie niesť podtitul Memoriál Matúša Majerčíka.

,,Matúš Majerčík bol môj veľmi dobrý kamarát, ktorý mal tú istú diagnózu ako ja (akútna lymfoblastická leukémmia -pozn. redakcie), liečili sme sa spolu na detskom oddelení. On bol mladší, takže keď sa mu to druhý raz vrátilo, stále bol na detskom, ja už som bol na dospelákoch. On bol taký môj onkologický brat, navštevovali sme sa keď sme boli doma z nemocnice a podobne," spomína Matej Tóth na svojho kamaráta, ktorému sa nad chorobou zvíťaziť nepodarilo.

Matúš Majerčík zomrel v júli minulého roka, akurát cez kremnický jarmok. O pár týždňov na to bolo podujatie po prvý raz venované jemu.

Sobota na ihrisku

Jubilejný ročník benefičného projektu sa bude konať na ľahkoatletickom ihrisku v Kremnici prvú septembrovú sobotu, teda 5.9.2015. Okrem športovej má program podujatia i kultúrnu časť.

,,Začíname už ráno, registrácia tímov bude o ôsmej, dúfam že už o tej pol deviatej sa začne hrať," hovorí Tóth. Krátko po obede štartuje kultúrny program. O 13:00 hod. už bude pódium patriť hudobnej skupine Virvar, o hodinu neskôr spevákovi Petrovi Cmoríkovi a toho o tretej vystrieda známa skupina Smola a Hrušky. Organizátori sľubujú tiež guláš, občerstvenie a tombolu. Vstup na podujatie je zdarma.

Foto: Dominik Roth (archív M. Tótha)

Zasmečuj deťom zdravie v Kremnici už po piaty raz
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM