Barbara Dallosová Krimi

Akcia žiarskych kriminalistov so šokujúcimi výsledkami: Zdrogovaní vodiči neboli všetko

Vyráža dych, koľko opitých a zdrogovaných vodičov stihli policajti chytiť za jedno popoludnie. A natrafili aj na jedného útočníka.

Ilustračný obrázok k článku Akcia žiarskych kriminalistov so šokujúcimi výsledkami: Zdrogovaní vodiči neboli všetko
7
Galéria

Ako vysvetľuje krajská polícia, vidieť kriminalistov na cestách nie je bežné, aktuálna situácia ich ale núti reagovať na nepriaznivý vývoj. Práve policajti zo žiarskej kriminálky vyrážajú na cesty často počas celého roka.

„Jednu z týchto akcií zorganizovali v piatok popoludní v spolupráci s policajtmi Obvodných oddelení Okresného riaditeľstva Policajného zboru zo Žiaru nad Hronom, PMJ a KDI. A výsledok? Odhalili štyroch vodičov, u ktorých vyšetrenie na prítomnosť omamných a psychotropných látok ukázalo pozitívny výsledok! A nešlo len o marihuanu, ale testy preukázali u niektorých vodičov pervitín a dokonca aj kokaín,“ uvádza polícia.

Policajti okrem spomínaných vodičov natrafili aj na Žarnovičana (25), ktorý prechovával zelenú zomletú sušinu a ďalšie veci, ktoré môžu súvisieť s drogovou trestnou činnosťou. Materiál už putoval na expertízu.

Žiadnou novinkou na našich cestách, žiaľ, nie je ani alkohol. Podľa policajtov chytili kriminalisti hneď dvoch potužených mužov, vodiča auta s 1,81 promile a cyklistu s neuveriteľnými 3,12 promile.

„Počas akcie policajti vykonali aj služobný zákrok, pri ktorom zadržali muža podozrivého z trestného činu útoku na verejného činiteľa. A to všetko sa im podarilo len v priebehu niekoľkých hodín! Svedčí to o tom, že drogy a alkohol za volantom sú neustále veľkým problémom, preto táto akcia určite nebola posledná,“ dodávajú na záver policajti.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM