Barbara Dallosová Rôzne Správy

Ako niekto mohol? Pri Žiari našli bezcitne vyhodené šteniatka, VIDEO

Pártýždňoví súrodenci sa k sebe chúlili pod holým nebom, vyhodení ako neživé veci. Šteniatkam môžete pomôcť aj vy...

Ilustračný obrázok k článku Ako niekto mohol? Pri Žiari našli bezcitne vyhodené šteniatka, VIDEO
Zdroj: OZ Strážni anjeli

Päť chlpatých hrčiek túliacich sa k sebe za srdcervúceho kňučania. Takýto pohľad sa naskytol pracovníkom žiarskeho útulku neďaleko ich areálu. Kvílenie vyhodených šteniatok začula dobrovoľníčka, ktorá prechádzala okolo.

,,Počula ich tam pani, ktorá bola práve na ceste k nám vyvenčiť nejakého psíka a povedala nám o nich. Hneď sme išli po ne. Chudiatka sa tam túlili k sebe a plakali. Ich maminka nebola nikde nablízku," ozrejmujú pracovníci útulku, ktorý prevádzkuje OZ Strážni anjeli. Psíci podľa nich môžu mať približne päť týždňov.

Niekoľko malých najdúchov pritom v žiarskom útulku len nedávno rozdali po adopciách. Táto várka šteniatok však mala aspoň to šťastie, že mohla prvé týždne života prečkať v útulku aj so svojou mamou.

V útulku tak pribudlo päť hladných krkov, ktoré však vzhľadom na svoj vek nemôžu zjesť hocičo. ,,Majú už také mini zúbky, ale bolo vidieť, že zatiaľ boli iba na maminkinom mlieku a musia sa naučiť papať sami," uvádza OZ Strážni anjeli. Viac informácií o tom, ako pomôcť nakŕmiť najnovšie prírastky, nájdete na facebookovom profile združenia.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM