Barbara Dallosová Tlačové správy

Ako sa hýbu ceny a kde sú top žiadané lokality? Všetko o bytoch v Žiari nám prezradili ľudia z fachu!

Pohli sa ceny nehnuteľností v našom meste od minulého roku hore či dolu? Aká lokalita je v Žiari najvychytenejšia, a ktorá zase nemá poskytnúť aké benefity? Zisťovali sme viac priamo u ľudí z brandže...

Ilustračný obrázok k článku Ako sa hýbu ceny a kde sú top žiadané lokality? Všetko o bytoch v Žiari nám prezradili ľudia z fachu!
Foto: Barbara Dallosová

Na otázky ohľadom ponuky a dopytu po bytoch v našom meste sme sa spýtali realitnej kancelárie, ktorá sa v predaji bytov pohybuje každodenne. Za kanceláriu Reality Service nám odpovedala Mgr. Kvetoslava Antalová.

Aké sú ceny bytov v Žiari a ako sa zmenili oproti minulému roku?

Oproti minulému roku sa ceny nehnuteľností výrazne nemenili. Pri bytoch a taktiež rodinných domoch sme nezaznamenali žiadny výrazný nárast, ani pokles ceny. Priemerná cena nehnuteľností na bývanie v Žiari nad Hronom sa pohybuje dlhodobo na úrovni približne 570 eur/m2.

Ktoré lokality v meste patria medzi najžiadanejšie a ktoré naopak ľudí až tak nezaujímajú?

Najmenej žiadaná lokalita v Žiari nad Hronom je tá, ktorú každý dobre pozná. Ulica Hutníkov a koniec ulice Dukelských Hrdinov. Táto lokalita môže zaujať prípadného kupujúceho len extrémne nízkou cenou, pretože žiadne iné benefity neposkytuje.

Najviac žiadanou lokalitou je samozrejme centrum mesta a jeho najbližšie okolie a najviac vyhľadávanými bytmi sú priestranné tehlové byty s balkónom. Ostatné lokality sú z hľadiska preferencií potenciálnych kupujúcich približne na rovnakej úrovni.

Môžeme ale povedať, že každý klient má o svojom budúcom bývaní vlastnú predstavu. Klienti sa veľmi často rozhodujú podľa úplne iných kritérií ako je lokalita. Veď nakoniec naše mesto nie je až tak veľké, aby lokalita bola na prvom mieste.

Kde v meste je podľa vás najvýhodnejšie bývanie?

Táto otázka nadväzuje na tú predchádzajúcu. Na rozhodovanie klientov pri kúpe novej nehnuteľnosti môže vplývať hneď niekoľko faktorov. Niekto sa rozhoduje na základe ceny a lokalita ho nezaujíma, niekto chce byt čo najbližšie k svojej rodine, niekto preferuje centrum, niekto chce bývať čo najďalej od centra. Niekomu vyhovuje bývanie na prízemí, niekto chce bývať čo najvyššie a mať krásny výhľad, iný v strede, aby mal v byte čo najmenšie tepelné straty. Najvýhodnejšie bývanie pre každého je tam, kde sa cíti najlepšie. Podľa nás je najvýhodnejšia lokalita v meste Žiar nad Hronom centrum mesta.

Prečo bývať priamo v meste, prípadne si tu kúpiť nehnuteľnosť?

Bývanie v meste znamená dostupnú občiansku vybavenosť, blízkosť nákupných centier, škôl, škôlok, nemocnice, kultúrnych a spoločenských zariadení, dostupnosť spojov MHD, viac pracovných príležitostí. Tieto faktory bývajú rozhodujúce pri rozhodovaní o kúpe nehnuteľnosti.

Za obsah PR správy zodpovedá jej objednávateľ.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM