Martin Károly Rôzne

Aktualizované: Po týždni opäť zaplavilo zimný štadión

V nedeľu 20.06.2010 v poobedňajších hodinách sa prehnala mestom ďalšia prietrž, ktorá opätovne, avšak v ešte väčšom rozsahu, zatopila zimný štadión. V pondelok 14. júna spôsobila voda škodu takmer 3 000 Eur.

Intenzívne víkendové dažde spôsobili v Žiari nad Hronom vytopenie plochy zimného štadióna a sociálnej budovy. Ako pre TASR povedal hovorca Žiaru Martin Baláž, vodu z prívalových dažďov nestačila odvádzať kanalizácia.
Zo zatopených objektov, ktoré sú majetkom mesta, v noci odčerpávali vodu hasiči. „Tá je tam stále, ale budeme pracovať na jej odstránení,“ dodal Baláž.

Od pondelka, kedy bol zimný štadión pod vodou prvý krát, prebiehali práce na odstraňovaní vody a naplaveného bahna. V sobotu bolo ihrisko vysušené, odstránená bola z neho posledná hrubšia vrstva bahna a jemný povlak, ktorý na ploche ostal, sa mal už len dočistiť. Nedeľňajšia prietrž však vrátila stav ihriska na začiatok týždňa a hokejbalisti Hbk SPORT TREND, ktorí plochu využívajú, budú tak musieť opäť čakať na spôsobilosť ihriska.

Už tento piatok sa mal na ploche, ktorý zobral do nájmu od mesta hokejbalový klub, konať prvý turnaj v hokejbale pre žiakov základných škôl. „Veľmi nás to mrzí, ale za týchto podmienok musíme turnaj zrušiť.“ tvrdí Rasťo Uhrovič, organizátor turnaja.

Škody po nedeľnej záplave ešte nie sú vyčíslené. Čiastka bude ale určite vyššia, ako 3 000 € spred týždňa.

Nedeľná voda spôsobila škody aj v osade pod Kortínou.

Žiar nad Hronom 22. júna – Z plochy zimného štadióna, ktorú zatopila po nedeľnom (20.6.) výdatnom daždi voda, chcú dnes začať odstraňovať škody. Plocha sa ocitla pol metra pod vodou, zatopilo však aj striedačky a miestnosti sociálnej budovy, ktorá k štadiónu patrí. Pre TASR to konštatoval nájomca štadióna a budovy Rastislav Uhrovič.
Na ploche je teraz zvyšná voda a „dva až päť centimetrové nánosy bahna,“ priblížil momentálnu situáciu Uhrovič s tým, že teraz sa boja, aby neprišli ďalšie dažde. Voda sem pri nich totiž steká z okolitých polí a lúk, ktoré ju už nestíhajú poberať, a vlieva sa do kanála, z ktorého vyráža na štadión a do sociálnej budovy.
Živel im tiež zatopil čpavkový kanál, Uhrovič však upozornil, že nič nehrozí, keďže tam „nie je natlakovaný čpavok“. Poškodil sa však snímač čpavku a elektromotor. Preto budú škody, ktoré ešte nevyčíslili, väčšie ako pri poslednom zatopení štadióna asi pred týždňom. Vtedy sa vyšplhali na 3000 eur.
Škody, ktoré napáchala voda v sociálnej budove, budú odstraňovať neskôr. Podľa Uhroviča je teraz prioritou plocha štadióna.

Zdroj: TASR, mak

Foto: Rastislav Uhrovič http://www.sporttrend.pum.sk/hbk/ Video: Rastislav Uhrovič http://www.sporttrend.pum.sk/hbk/

Aktualizované: Po týždni opäť zaplavilo zimný štadión
1
Galéria
Zimny stadion zaplaveny
61
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM