Martin Károly Krimi

AKTUALIZOVANÉ: Policajti chytili zlodejov do pol hodiny

17-ročný Kamil a 21-ročný Miroslav zo Žiaru nad Hronom zo Žiaru nad Hronom sa pokúsili vykradnúť čerpaciu stanicu v meste. Z lupu sa dlho netešili. Policajti ich chytili asi po pol hodine v žiarskej časti Pod Kortínou.

V sobotu večer, 10. marca, krátko pred 20.00 hodinou, vošli do predajne čerpacej stanice na ulici SNP, v blízkosti autobazáru v Žiari nad Hronom dvaja páchatelia. „Kamil, maskovaný čiernym rolákom a čiapkou, vytiahol z vrecka plynovú pištoľ, namieril ju na predavačku a Miroslav jej oznámil, že ide o prepad. Kamil prešiel za pult k predavačke a z kasy vybral všetky papierové bankovky. Potom obidvaja ušli smerom do mesta,“ informuje Žiar24 krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Naša pracovníčka má doteraz dovolenku. Z prepadu je šokovaná,“ konkretizuje dôsledky prepadu Milan Mečiar, majiteľ čerpacej stanice na katastrálnej hranici Ladomerskej Viesky a Žiaru nad Hronom. „Naše nízke ceny za pohonné látky lákajú po novom zrejme aj zlodejov,“ zamýšľa sa majiteľ a dodáva, že podobný prípad sa na tejto čerpacej stanici ešte nestal.

Krádežou peňazí spôsobili spoločnosti zo Žiaru nad Hronom škodu 990 eur. Pri prepade nikoho nezranili. „Krátko po lúpeži ich policajti zadržali. U obvineného Kamila našli ukradnuté peniaze aj plynovú pištoľ. Po vykonaní procesných úkonov ich vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na ich vzatie do väzby,“ dodáva k prípadu hovorkyňa.

Chcem sa poďakovať polícii za rýchly zásah a objasnenie lúpeže,“ komentuje majiteľ 1. SPS, Milan Mečiar. Dodal, že po tomto incidente sprísnia bezpečnostné prvky a hotovosť z pokladne budú odoberať oveľa častejšie.

Obvinený Kamil bol už v minulosti za lúpež 1 krát súdne trestaný. Za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov, obvinenému ktorý je mladistvý hrozí polovičný trest.

/mak/ Foto: Žiar24

benzinka
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM