Správy

Aktuálna situácia s COVID-19 v Žiari: V akcii je aj umelá pľúcna ventilácia

Koronavírus sa vyskytol aj v opatrovateľskej službe. Nemocnica ozrejmuje, ako je to aktuálne s kapacitami pre COVID pacientov.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálna situácia s COVID-19 v Žiari: V akcii je aj umelá pľúcna ventilácia
Zdroj: TASR/AP

V žiarskej nemocnici je pre pacientov s COVID-19 voľná polovica lôžok, stav jedného z pacientov si vyžadoval pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Informovala o tom komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková.

„V nemocnici v Žiari nad Hronom je k štvrtku na COVID oddelení hospitalizovaných deväť pacientov, z toho jeden potrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie,“ spresnila Fedáková. Kapacita oddelenia vyhradeného pre pacientov s novým koronavírusom je 18 lôžok. Nemocnica poskytuje plnú zdravotnú starostlivosť, v domácej karanténe je päť jej zamestnancov.

Ochorenie COVID-19 zaznamenali v Žiari nad Hronom aj v mestskej opatrovateľskej službe, samospráva o tom informovala na svojom oficiálnom webe. „Pozitívne testovaná bola a príznaky ochorenia vykazuje jedna opatrovateľka. Jedna z dvoch klientok, o ktoré sa starala, bola taktiež pozitívne testovaná,“ uviedlo mesto s tým, že aktuálne čaká na výsledky testov ďalších dvoch opatrovateliek, ktoré vykazujú potenciálne príznaky ochorenia.

„Všetkých členov opatrovateľskej služby budeme v nasledujúcich desiatich dňoch testovať v trojdňových intervaloch, aby sme vylúčili alebo zachytili ďalšie možné šírenie nákazy,“ ubezpečila samospráva.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM