Barbara Dallosová Kultúra

Augustový kalendár akcií v Žiari a okolí: Vyrazte za zábavou a zážitkami!

Užite si posledný letný mesiac ako sa patrí. Za zážitkami netreba chodiť ďaleko. Zaujímavé akcie nás čakajú aj v Žiari nad Hronom a blízkom okolí...

Ilustračný obrázok k článku Augustový kalendár akcií v Žiari a okolí: Vyrazte za zábavou a zážitkami!
Foto: Rastislav Búgel

City fest

6. augusta od 14:00 hod., Park Štefana Moysesa, Žiar nad Hronom
Sériu koncertov pod holým nebom si v historickom parku užijeme aj tento rok. V poradí jedenásty City fest opäť láka na veľké mená, ale aj lokálnych umelcov.

Pozrite si zoznam všetkých vystupujúcich: Kompletný zoznam účinkujúcich City festu 2016: Prekvapením je Celeste Buckingham

Nočné prehliadky na Starom zámku

6. augusta o 18:00 hod., Starý zámok, Banská Štiavnica
Slovenské banské múzeum pozýva na nočné prehliadky Starého zámku pod názvom Večerná „škola” na Starom zámku. Pre návštevníkov Starého zámku je pripravená netradičná a zábavná prehliadka spojená s riešením úloh, ktoré súvisia s históriou.

4 živly

10 – 14. augusta, Banská Štiavnica
V polovici augusta Banská Štiavnica rapídne omladne. Letný filmový seminár 4 živly, ktorý sa v meste koná už osemnásty raz, si za svoju tohtoročnú tému zvolil práve MLADOSŤ a program zostavil z filmov a sprievodných podujatí, ktoré s témou súvisia.

Písali sme tu: Letný filmový sviatok v regióne: Čo prinesú na plátno tohtoročné 4 živly?

Folk team

12. augusta o 19:00 hod., MsKC U Shakespeara, Žiar nad Hronom
Žiarske kultúrne leto prináša koncert legendárnej českej folkrockovej skupiny Folk team z Brna, ktorá je na hudobnej scéne viac ako 40 rokov. Koncert najväčších hitov, ale i najnovších piesní budete mať možnosť zažiť na terase U Shakespeara zdarma.

Beerfest

20. august od 12:00 hod., Park Štefana Moysesa, Žiar nad Hronom Nič sa k sebe nehodí viac ako lahodný guláš a dobre vychladené pivko. Beerfest sľubuje oboje. Pivný minifestival v parku opäť prinesie aj súťaž družstiev o naj žiarsky guláš, bohatý sprievodný program a koncerty.

Kremnické gagy

26. – 28. august, Kremnica
Bodku za letom dajú aj tento rok Kremnické gagy. Obľúbený festival humoru a satiry bude toto leto písať 36. rok svojej histórie. Kremnica bude centrom diania tradične na sklonku augusta.

Čítajte tiež: Kompletný program Kremnických gagov v kocke: Produkcie, časy, miesta, ceny…

Rock is back

27. o 18:00 hod., Starý dvor, Žiar nad Hronom
Najväčšie svetové aj „československé“ rockové hity v podaní obľúbenej skupiny Rock is back z Handlovej. Vstup na koncert je zdarma.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM