Martin Károly Správy

Autoumyváreň v centre mesta! Takto bude vyzerať

V Žiari vyrastá nová autoumyváreň. Na tom by nebolo nič zaujímavé, keby nevyrastala takmer v centre mesta. Samoobslužná autoumyváreň bude totiž stáť priamo pri „závodnom penzióne“. A my vám ukážeme, ako bude vyzerať.

Ilustračný obrázok k článku Autoumyváreň v centre mesta! Takto bude vyzerať
Foto: Martin Károly

Určite ste si už všimli, že medzi budovou starej polikliniky a penziónom sa stavia. Vyrastá tam samoobslužná autoumyváreň.

Ide o otvorenú samoobslužnú auroumyváreň s tromi boxami,“ vysvetľuje Petra Lauková zo spoločnosti Harmónia s.r.o.. „//**Aj napriek tomu, že ide o samoobslužnú autoumyváreň, počas pracovnej doby tu bude aj obsluha. To znamená, že keď príde s autom žena, nebude ho umývať sama.

[size=18]Pozrite si fotogalériu pod článkom![/size]

Pracovná doba obsluhy by mala byť od 9.00 do 18.00 hodiny. Prevádzka autoumyvárne by mala byť do 22.00 hodiny. Pokiaľ však dostaneme od mesta povolenie, bude táto samoobslužná autoumyváreň v prevádzke 24 hodín denne, čo je výhoda najmä v letných mesiacoch, kedy je dlhšie vidieť,**//“ dodáva Lauková.

Pokiaľ sa v takomto prípade obávate hluku, majitelia autoumyvárne ubezpečujú, že počuť budete maximálne tečúcu vodu. „Všetka technika je totiž zabudovaná pod zemou a v technickej miestnosti,“ dopĺňa Lauková. [color=#cc0000]­[size=14] Ide o eko umyváreň[/size][/co­lor] „Čo sa týka technológie, tak je to jedna z najekologic­kejších technológii, pretože všetky saponáty sú na prírodnej báze. Nezaťažujú životné prostredie a sú ekologické,“ vysvetľuje ďalej Petra Lauková zo spoločnosti Harmónia a dodáva, že nová umyváreň bude využívať osmotickú vodu.

Výhodou tejto vody je to, že auto nie je potrebné sušiť, pretože na ňom neostávajú fľaky po vode. Táto voda je maximálne výhodná najmä pre nové autá, ktoré majú matný lak. Tieto autá totiž nemôžu byť umývané kefami, nesmú sa ani leštiť. Toto je jediná technológia, ktorou sa môžu tieto autá umývať.

Do budúcnosti spoločnosť uvažuje o dobudovaní parného čističa na čistenie interiérov. Vysávač tam, samozrejme, bude tiež. [color=#cc0000]­[size=14] Otvorené už tohto roku[/size][/color] Prevádzka by sa podľa Petry Laukovej zo spoločnosti Harmónia mala začať 1. novembra tohto roku, nie je však vylúčené, že sa skúšobná prevádzka začne už skôr.

Autoumyváreň bude fungovať na mince, plánujeme však zaviesť aj žetóny, najmä pre firmy, ktoré si tak umytie auta môžu dať do nákladov a lepšie si kontrolovať náklady na umývanie svojich služobných áut.

Pokiaľ vás zaujíma cena umytia, tak to bude od 2,50 eura až po 15 eur. Závisí to totiž od programu, ktorý si zvolíte. Umyť si tu budete môcť nielen osobné, ale aj malé nákladné autá, a to pomocou otočného ramena. Okrem toho bude pri tejto autoumyvárni vybudovaných aj 4 až 5 parkovacích miest, ktoré bude môcť ktokoľvek využívať. [color=#cc0000] [size=14]Stavebné povolenie na ňu dal žiarsky stavebný úrad[/size][/color] „Stavba je na súkromnom pozemku a v súlade s územným riešením. Povoľoval ju stavebný úrad v zmysle zákona,“ povedal k téme hovorca mesta Martin Baláž. ** Katarína Reiterová** Foto/Peter Kováč http://peter-kovac.com/

Autoumyváreň v centre mesta! Takto bude vyzerať
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM