Martin Károly Rôzne

B.ŠTIAVNICA: Opakované MsZ personálne otázky neriešilo

Banská Štiavnica 18. januára - Bez schválenia novej mestskej rady a jednotlivých komisií skončilo v pondelok, 17. januára v Banskej Štiavnici opakované zasadanie nového mestského zastupiteľstva (MsZ). To prvé, ktoré bolo naplánované na štvrtok, 13. j

Na opakované zastupiteľstvo prišlo v pondelok už všetkých 17 poslancov a do zasadacej sály mestského úradu sa navyše na ich ďalší postup prišlo pozrieť aj niekoľko desiatok občanov.

Personálne otázky však boli hneď na začiatku z rokovania stiahnuté s tým, že zástupcovia ľudu sa nimi budú zaoberať na najbližšom zasadaní vo februári. „K stiahnutiu došlo po vzájomnej dohode poslancov a vedenia mesta,“ povedala TASR primátorka Nadežda Babiaková. Všetky dôležité mestské posty by sa tak do najbižšieho MsZ mali zosúladiť.

Poslanci v rámci asi dvojhodinového rokovania následne schválili podanie žiadosti na Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDV a RR) SR a Štátny fond rozvoja bývania (ŠFRB) na dotáciu a úverovanie dvoch 16-bytových nájomných domov na sídlisku Drieňová a tiež kúpu domu pod Kalváriou pre potreby Mestských lesov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM