Martin Károly Rôzne

B.ŠTIAVNICA: V meste vzniká prvá oblastná organizácia CR na Slovensku

Banská Štiavnica 11. novembra - Niekoľko desiatok samospráv a podnikateľov, pôsobiacich v cestovnom ruchu dnes v Banskej Štiavnici podpísalo deklaráciu o založení Oblastnej organizácie pre cestovný ruch (OOCR). Organizácia, ktorá bude prvou svojho dr

Rozvoj cestovného ruchu je v regióne Banskej Štiavnice odborníkmi identifikovaný ako najperspektívnejšie z odvetví tvoriacich príjmy. Podľa primátora Pavla Balžanku len organizácia, založená na spolupráci subjektov, ktoré pracujú v oblasti cestovného ruchu, môže očakávať podporu od štátu v súlade s novým Zákonom o podpore CR č.91/2010.

K podpisu deklarácie dochádza po viac ako 1,5-ročnej práci prípravného tímu. Práca by mala byť zavŕšená samotným vznikom organizácie v januári 2011.

Iniciátori vzniku združenia z Mesta Banská Štiavnica a miestneho Združenia turizmu počítajú s množstvom aktivít, ktoré by mali pomôcť prilákať do mesta viacdňových turistov. Jednou z nich je napríklad budovanie cyklotrás v meste a jeho okolí. Zriadiť sa má tiež nový internetový portál s rezervačným systémom ubytovania. Počíta sa aj s vydaním niekoľkých informačných publikácií v štyroch jazykových mutáciách a tiež s novým jesenným vidieckym festivalom.

Činnosť združenia sa bude financovať z členských príspevkov jednotlivých samospráv a podnikateľských subjektov. Samotné Mesto B. Štiavnica preplatí niektoré aktivity a projekty OOCR z grantu vo výške 285.000 eur, ktorý aj na takýto účel len nedávno získalo z Regionálneho operačného programu.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM