Barbara Dallosová Správy

Bacha, kde v Žiari si zapálite: Väčšinu fajčiarov vymáknu mestskí na kamerách

Cigaretka k čakaniu na autobus vás môže vyjsť draho, aj keď práve nikde nevidíte hliadku mestských policajtov. Väčšinu hriešnikov odhalili kamery.

Ilustračný obrázok k článku Bacha, kde v Žiari si zapálite: Väčšinu fajčiarov vymáknu mestskí na kamerách
Zdroj: TASR

Čo všetko riešili príslušníci Mestskej polície (MsP) v Žiari nad Hronom za uplynulý rok, ozrejmuje Správa o činnosti MsP. Niekoľkostranový dokument predniesol na ostatnom (25.4.) rokovaní žiarskeho Mestského zastupiteľstva náčelník MsP Róbert Šiška. Naši mestskí policajti riešia priestupky na niekoľkých úsekoch jedným z nich je úsek ochrany nefajčiarov.

Ako konkretizuje materiál, reč je predovšetkým o porušení zákazu fajčenia na zastávkach MHD a prístreškoch, otvorených nástupištiach (hranica 4 m), v zdravotníckych zariadeniach, v školách, predškolských a školských zariadeniach a tiež v priestoroch detských ihrísk.

,,V meste Žiar nad Hronom v roku 2018 Mestská polícia zaznamenala a riešila 222 prípadov porušenia Zákona č. 377/2004 Z. z. o ochrane nefajčiarov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, čo predstavuje 10,4% podiel na celkovom objeme zaznamenaných priestupkov. 33 priestupkov bolo riešených blokovou pokutou na mieste v úhrnnej sume 265,– € a 187 priestupkov riešených napomenutím," uvádza náčelník žiarskych mestských v správe.

V 2 prípadoch bol podľa Šišku priestupok odstúpený na priestupkový referát, kde bol riešený v správnom konaní. Náčelník pritom zdôrazňuje prínos mestských bezpečnostných kamier a prácu operátorov Monitorovacieho kamerového systému (MKS) – teda zamestnancov chránenej dielne zriadenej mestom.

,,Z celkového počtu 222 priestupkov na úseku ochrany nefajčiarov bolo 137 zistených a nahlásených operátormi MKS, čo predstavuje takmer 62% všetkých zaznamenaných priestupkov na úseku ochrany nefajčiarov," hovorí v číslach.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM