Kultúra Správy Samospráva

Balík peňazí do kultúry: Žiarčania sa v budúcom roku môžu tešiť na zvučné mená

Mestské kultúrne centrum (MsKC) v Žiari nad Hronom dá v budúcom roku na kultúrne podujatia 129 900 eur. Rozpočet odklepli mestskí poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Balík peňazí do kultúry: Žiarčania sa v budúcom roku môžu tešiť na zvučné mená
Zdroj: TASR

Mestské kultúrne centrum (MsKC) v Žiari nad Hronom dá v budúcom roku na kultúrne podujatia 129.900 eur. Vyplýva to z rozpočtu MsKC, ktorý na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili žiarski poslanci.

Riaditeľka MsKC Michaela Pribilincová priblížila, že dramaturgia podujatí v budúcom roku by mala byť podobná ako tento rok. Žiarčania sa môžu tešiť na viaceré zvučné mená. Aj vďaka príjmom z „dovážanej“ kultúry tak môžu podľa jej slov organizovať viaceré bezplatné podujatia, ako napríklad oslavy Medzinárodného dňa detí, Kultúrne leto a akcie vo Svätokrížskom dome.

Celkový rozpočet MsKC na rok 2019 je zostavený ako vyrovnaný vo výške 583 663 eur, z toho transfer od mesta je vo výške 414.600 eur. „Táto suma je na úrovni príspevku z roku 2018, znížená o sumu 4680 eur, čo sú ‚ošatné‘ pre poslancov a dohody pre poslancov, keďže ich bude odteraz platiť mesto,“ podotkla.

Pribilincová tiež informovala, že aktuálne rieši MsKC výmenu opôn v hlavnej sále a divadelnej sále, keďže sú po 30 rokoch už v zlom stave. ,,Mesto nám prisľúbilo, že v budúcom roku by sme vyriešili aj toalety, ktoré sú v zlom stave," dodala s tým, že potrebné je riešiť aj rekonštrukciu podlahy v hlavnej sále.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM