Barbara Dallosová Rôzne Správy

Balík peňazí na cesty v Žiarskom okrese: Župa dá opraviť päť známych úsekov

Krajskí poslanci odklepli peniaze na zničené cesty. Dočkať sa majú aj úseky, ktoré mnohí žiarski vodiči dôverne poznajú.

Ilustračný obrázok k článku Balík peňazí na cesty v Žiarskom okrese: Župa dá opraviť päť známych úsekov
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Na ostatnom rokovaní (24.4.) Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) poslanci odklepli i rozdelenie finančných prostriedkov na na rekonštrukciu ciest II.a III. triedy v kraji. Z balíka na krajské cesty poputujú peniaze aj na niekoľko úsekov v okrese Žiar nad Hronom.

Najdrahšia bude cesta medzi Lutilou a Slaskou

Ako potvrdila hovorkyňa BBSK Michaela Piliarová, v rámci Žiarskeho okresu ide o úsek cesty medzi Nevoľným a Kremnicou (0,885 km), vybrané úseky medzi Lutilou a Slaskou (2,150 km), vybrané úseky medzi Lúčkami a Kopernicou (0,753 km), úsek cez Šášovské Podhradie (1,650 km) a úsek cesty cez Trubín (0,450 km).

Všetkých päť úsekov by malo podľa informácií z BBSK župu stáť vyše 540 000 eur. Najdrahšou rekonštrukciou, vo výške 276 998,86 eur, má byť oprava ciest medzi Lutilou a Slaskou, ktorá je zároveň najdlhším plánovaným úsekom.

Plány aj v susednom okrese

V balíku peňazí na cesty v kraji figuruje aj niekoľko úsekov zo susedného okresu Žarnovica. Tam sa obyvatelia dočkajú opráv ciest medzi Hodrušou-Hámre a BŠ spol. BS, medzi Brodom a Kľakom, medzi Dolným a Horným Župkovom, medzi Novou Baňou a Kajlovkou, medzi Žarnovicou a Veľkým Poľom a tiež úseku cesty cez obec Orovnica.

V minulom roku sa dočkala obnovy zo župných peňazí aj cesta vedúca na žiarsku železničnú stanicu. Úsek patril medzi problematické a na jeho havarijný stav upozorňovali vodiči roky. Do rekonštrukcie, ktorá bola dokončená v lete 2016, investoval BBSK vyše 80 000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM