Kultúra

Banská Štiavnica láka deti: V meste sa bude hľadať poklad

Ako zabiť prázdninovú nudu? Máme pre vás tip. Pozrite, čo pripravili pre deti v Banskej Štiavnici. Nebude chývať ani historický šerm.

Ilustračný obrázok k článku Banská Štiavnica láka deti: V meste sa bude hľadať poklad
Zdroj: Dnes24.sk

Voľné chvíle počas jarných prázdnin si môžu deti z Banskej Štiavnice a okolia spríjemniť aj účasťou na podujatí s názvom Cesta za štiavnickým pokladom, ktoré pre ne pripravili historicko-umelecká spoločnosť Bojník a mesto Banská Štiavnica. Podujatie sa uskutoční v piatok (21. 2.) v čase od 10.00 do 17.00 h a v sobotu (22. 2.) od 10.00 do 18.00 h v historickom centre mesta a blízkom okolí i v Kultúrnom centre Banská Štiavnica.

Otestujú si šikovnosť a um!

Deti si na podujatí budú môcť vyskúšať svoju odvahu, šikovnosť, ale aj silu umu a v úlohe pátračov si môžu zmerať svoje sily spolu s ďalšími účastníkmi. „Tí budú získavať v jednotlivých súťažných disciplínach indície, ktoré ich privedú k miestu, kde sa nachádza štiavnický poklad,“ informoval Rastislav Marko, vedúci Odboru kultúry, športu a mediálnej komunikácie na Mestskom úrade v Banskej Štiavnici.

Atraktívne prostredie

Interaktívny program bude situovaný na viacerých miestach v okolí námestia mesta, časť aktivít bude mať tradičný charakter ako napr. výroba sviečok, drotárska a šperkárska dielňa, razba mincí, takže okrem indície si pátrači odnesú i vlastnoručne vyrobenú drobnosť. Ďalšie úlohy preveria odvahu, rýchlosť či vytrvalosť súťažiacich.

Vystúpia aj šermiari

Podujatie budú sprevádzať predstavenia kaukliara Toma z Českej republiky a vystúpenie skupiny historického šermu Bojník. K dobrej nálade prispejú aj stánky s občerstvením,“ podotkol Marko.

Podujatie je súčasťou projektu Podpora infraštruktúry cestovného ruchu v štiavnickom regióne a je financované zo zdrojov EÚ prostredníctvom Európskeho fondu regionálneho rozvoja (ERDF), štátneho rozpočtu Slovenskej republiky a Mesta Banská Štiavnica.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM