Martin Károly Basketbal

Basketbalistom sa darilo

Žiar nad Hronom - Uplynulý víkend bodovali žiarsky basketbalisti BK MŠK na všetkých frontoch. Minižiaci si hravo poradili s Prievidzou, žiaci v dvojzápase s Liptovským Mikulášom a juniori nenašli premožiteľa na domácej pôde v družstve zo Svitu ani z

Majstrovstvá oblasti BB, TN a ZA v basketbale mladší mini, 10.kolo, 2.4.2011

MŠK BK Žiar nad Hronom : BC Prievidza mládež 47:30 /25:12/

Holička 16, Šály 10, Horváth 7, Mokroš 4, Majer 4, Kvapil 2, Páleníková 2, Nagy 2

MŠK BK Žiar nad Hronom : BC Prievidza mládež 20:0 /nedohrané za stavu 36:24/

Majer 10, Šály 8, Horváth 6, Nagy 4, Holička 3, Mokroš 2, Páleníková 2, Dérer 1

V poslednom dvojzápase základnej časti privítali Žiarčania na domácej palubovke hostí z Prievidze. Najmladšie žiarske basketbalové nádeje už mali pred zápasom postup na Majstrovstvá Slovenska istý a v podstate o nič nešlo, na ihrisku to však tak vôbec nevyzeralo.

Domáci nastúpili s vysokým nasadením a prevalcovali súpera už v prvej štvrtine 19:3. Postupne sa hra síce vyrovnala, ale proti prievidzským individualitám sa Žiarčania presadzovali jednoznačne väčšou hernou kvalitou a kolektívnejším výkonom. Do druhého zápasu lepšie vstúpili hostia, ktorí viedli už 9:18, ale domáci prepli na vyššie obrátky a vyhrali úsek 21:2. Za stavu 36:24 pre domácich však hostia zápas nedohrali.

Už po prvom zápase emócie a provokácie zo strany niektorých prievidzských rodičov vyhrotili situáciu v telocvični a dokonca aj v šatni domácich! Zbytočné emócie umocnené obratom v druhom zápase vyústili do rozhodnutia hostí v tretej štvrtine zápas nedohrať. Ako dôvod uviedli údajnú agresívnu hru domácich. Faktom však je, že rozhodcovia za celý zápas nezapískali ani jeden úmyselný alebo nešportový faul.

Rovnako, ako v Prievidzi, sa teda opäť výsledok nezrodil na palubovke.

Žiaci

MŚK BK Žiar nad Hronom : MŠK Liptovský Mikuláš

86:27 (27:19) – Šouc – 34, Obert – 18, Supuka – 12, Košťál 11, Kadáši – 6,, Krajči a Krč – 2, Bariak 1

60:45 (22:29) – Obert – 21, Šouc 20, Supuka 10, Košťál 8, Bariak 1

Prvý zápas sme vyhrali s prehľadom. Vyšli nám rýchle protiútoky, aj niektoré nacvičené signály. Druhý zápas bol už o niečom inom. Prehrávali sme prvé dve štvrtiny, veľmi sme sa trápili aj v obrane, aj v útoku. Nakoniec to chlapci doviedli do úspešného konca. Prejavila sa únava, ale aj snaha obrátiť zápas v náš prospech, z čoho vyplývali banálne chyby. Znova sme neboli kompletný. Hrali sme len s jedným podkošovým hráčom, čo dosť negatívne vplývalo na chlapcov. V.F.

Juniori:

Sobota:Domáci, povzbudení dvoma víťazstvami zo SNV, hostili v sobotu jedného z ašpirantov na záverečný turnaj FINAL 4, družstvo SVITU, s úmyslom udržať si 2. priečku v nadstavbovej súťaži. V úvodu zaberali na plné obrátky a súperovi dali jasne najavo, kto bude režírovať tento súboj. Výborná obrana a vysoká úspešnosť streľby, ktorú mali žiarski juniori, robila Sviťanom veľké problémy a domáci tak zaznamenali nebývalých 35 bodov už v prvej štvrtine a vytvorili si tak dobrý základ pre ďalší priebeh tohto dôležitého zápasu. Aj po krátkej prestávke domáci pokračovali v „demolácii“ súpera. Tlak narastal pod oboma košmi a herná dominancia vyvrcholila streleckou šnúrou 15-tich bodov a polčas sa tak skončil rozdielom 32 bodov. V druhom polčase už bolo jasné, že víťazstvo zostane doma, do hry zasiahli všetci hráči, ktorí boli pripravení nastúpiť, a pokračovali v nasadenom trende až do konca. BK MŠK ŽIAR nad HRONOM – BKM ALTO SVIT 91: 63 (60 : 28) Body: Oravec 36; Vrtík 14; Štefanec 11; Treml 9; Jány, Schubert 6; Kysela 4; Bulko 3; Truben 2. Trojky: 8; TH: 17/13; fauly: 24; 5 faulov: Róbert Jány.

Nedeľa: Víťazstvo v nedeľu zaručovalo basketbalovým juniorom BK MŠK ŽIAR nad HRONOM účasť v záverečnom turnaji a tak aj k zápasu pristúpili. Hoci úvod nemal sobotňajšie tempo, domáci aj napriek tomu ovládli hru a presadzovali sa strelecky hlavne z vymedzeného územia. Hoci niekedy nezareagovali správne v obrane, pretože rozostavenie súpera dostávalo obrancov do neštandardného postavenia, ale aj napriek tomu bola obrana úspešnejšia ako súperov útok. Každý hráč na hracej ploche dokázal skórovať z ponúknutej šance a tak bola na spadnutie 100-bodová hranica. Záverečný tlak a odovzdanosť súpera z Liptovského Mikuláša umožnil domácim v záverečných minútach vystupňovať tempo a v poslednom zápase tejto sezóny na domácej palubovke aj vybojovať vytúženú stovku a zdolať súpera rozdielom 40 bodov! BK MŠK ŽIAR nad HRONOM – MBK Liptovsky MIKULAŠ 103 : 63 (53 : 30) Body: Treml 28; Jány 15; Oravec 12; Štefanec 11; Bulko 9; Kysela 8; Vrtík, Truben 6; Trojky: 3 ; TH: 22/9; fauly: 20;

archívne foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM