Basketbal

Basketbaloví juniori: Prvá výhra v sezóne

Cez víkend odohrali žiarski basketbaloví juniori dva zápasy. Postavili sa proti nim MBK Karlovka Bratislava a MBK Rieker Com Therm Komárno.

Ilustračný obrázok k článku Basketbaloví juniori: Prvá výhra v sezóne
Foto: Slávka Kellová

MŠK BK Žiar nad Hronom – MBK Karlovka Bratislava 46 : 70 (15:18, 6:26, 15:14, 10:12)
Na začiatku zápasu Žiarčania agresívnou obranou aj úspešným zakončovaním zaskočili favorizovaného súpera čo malo za výsledok vyrovnanú prvú štvrtinu. Druhá štvrtina už bola iná. Bratislavčania vyhrali túto časť o dvadsať bodov čo sa na konci ukázalo ako rozhodujúce.

V druhom polčase naši chlapci ukázali bojovný výkon a udržali vyrovnaný krok s oveľa silnejším a kvalitnejším súperom a po skončení zápasu aj napriek prehre so zdvihnutou hlavou odchádzali z ihriska za potlesku zaplneného hľadiska.

Strelci : MŠK BK Žiar nad Hronom – Pipíška 15b, Švarc 12 b.
MBK Karlovka Bratislava – Abrahám 18 b. , Hlivák 15b.

MŠK BK Žiar nad Hronom – MBK Rieker Com Therm Komárno 73 : 67 (26:4, 11:25, 24:19, 12:19) Po výbornej prvej štvrtine, kde žiarčania súpera predbehli vo všetkých herných činnostiach a vyhrali ju osemnásť bodovým rozdielom, v druhej slabšou obranou dovolili súperovi znížiť náskok. Po výmene strán sa nervozita vystupňovala na oboch stranách. Súper neustále ukrajoval zo žiarskeho náskoku, ktorý vďaka výbornému nasadeniu a bojovnosti dotiahli do úspešného konca. Žiarski juniori tak získali prvé víťazstvo, ktoré ich určite povzbudí v ďalšom priebehu súťaže.

Strelci : MŠK BK Žiar nad Hronom – Pipíška 29b, Švarc 16 b.
MBK Rieker Com Therm Komárno – Jurčina 31b, Čerňanský 12 b.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM