Barbara Dallosová Basketbal Šport

Basketbalový víkend žiarskych talentov: Výsledky, FOTO, slová trénerov

Kým iní víkendujú, naši mladí basketbalisti zarezávajú na palubovke. Po uplynulých dňoch toho majú za sebou nemálo.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalový víkend žiarskych talentov: Výsledky, FOTO, slová trénerov
5
Galéria
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

Ml. ŽIACI – U13

Piatok 14.2.2020

Slová trénera Jána Valenta po dvojzápase mladších žiakov:

,,Naši mladší žiaci sa opäť predstavili na domácej palubovke proti súperovi zo Zvolena. Nakoľko chlapci s týmto súperom v predchádzajúcich zápasoch bez problémov dominovali, mysleli si, že aj tentokrát ich porazia bez najmenších problémov. Klasické podcenenie súpera, ako aj fakt, že sme zápasy chceli odohrať bez troch kľúčových hráčov, nám súper zo Zvolena robil veľké problémy. Slabé nasadenie, neplnenie taktických úloh a už spomenuté podcenenie sa nevyplatilo a zo začiatku sme mali problém so súperom, s ktorým sme si mali poľahky poradiť. Až nasadením dvoch hráčov – Horvátha a Juhásza, sme zápas zobrali do svojich rúk a bez problémov sme dokráčali do úspešného konca. Ani druhý zápas nebol v ničom iný. Prvá štvrtina nebola z našej strany ideálna a opäť sme sa nevedeli dostať do zápasu. Až príchodom druhej päťky sme si vytvorili 30-bodový náskok a až do konca sa striedali všetci chlapci a schuti si zahrali. Za predvedený výkon si tentokrát chlapci nezaslúžia pochvalu, ale musia si uvedomiť, že v športe sa podceňovanie nevypláca a každý súper môže zaskočiť favorita. Verím, že si chlapci zoberú zo zápasu ponaučenie a v budúcnosti sa vyvarujú podobných chýb,"

KADETI – U17

Sobota 15.2.2020

  • MŠK BK Žiar nad Hronom : 1. BK Michalovce 58:56

    Body: Balogh 21, Mihálka 12, Žemla 12, Bobok 8, Kňažko 5

Na palubovke so súperom s Michaloviec to bolo podľa žiarskeho trénera pre jehho zverejcov trápenie. Hoci takmer celý zápas ťahali za kratší koniec, napokon sa im podarilo zvíťaziť.

Nedeľa 16.2.2020

  • MŠK BK Žiar nad Hronom – Diawin Košice 85 : 83

    Body: Balogh 29, Bobok 24, Žemla 24, Ďurica 4, Mihálka 4

    Hrali: Melaga, Kňažko, Zorkóczy

Skoré nedeľné ráno patrilo zápasu so súperom z Košíc. Do zápasu sme nastúpili oveľa lepšie ako v sobotu. Takto celý súboj zhodnotil tréner:

,,Prvú štvrtinu sa nám podarilo vyhrať 24:21. Druhá štvrtina sa ale chlapcom nevydarila a prehrali ju o 16 bodov. Z nepochopiteľných dôvodov nám prestala fungovať obrana a chlapci sa nevedeli koncentrovať. Do šatne sa odchádzalo za stavu 35:48. Polčasová prestávka pomohla, ale zápas mal veľmi podobný priebeh ako v sobotu. Vedeli sme, že to bude boj o každú loptu a o každý kôš. Naša hra začala naberať na obrátkach a po skúsenosti z predchádzajúceho dňa chlapci vedeli, že len vlastnými silami môžu zabojovať o víťazstvo. Na konci poslednej štvrtiny sme súpera dotiahli a stav bol v posledných sekundách zápasu nerozhodný a hrozilo predĺženie. Štyri sekundy do konca dostali chlapci pokyny z lavičky a zahrali krásnu akciu, ktorú zakončil víťazným košom Boris Balogh v poslednej sekunde zápasu."

ŽIACI – U14

Sobota 15.2.2020 – Nedeľa 14.2.2020

  • Inter Bratislava : MŠK BK Žiar nad Hronom 57:44 (22:30)

    Body: Horváth 12, Kartík 10, Kret 8, Kaša 4, Ondrík 4, Melaga 2, Barcík 2, Kováč 2

    Hrali: Kňažko, Kondra, Laho, Herich

  • MBK Victoria Žilina : MŠK BK Žiar nad Hronom 49:61 (26:31)

    Body: Horváth 21(2), Kret 20, Kartík 8, Ondrík 8, Kaša 2, Truben 2

    Hrali: Kňažko, Kondra, Laho, Herich, Melaga, Barcík, Kováč

  • MŠK BK Žiar nad Hronom – BK Lokomotíva Sereď 57:45 (23:26)

    Body: Kret 17, Horváth 14 (3), Kartík 11 (1), Ondrík 4, Kondra 4, Kováč 4, Kaša 2, Melaga 1.

    Hrali: Kňažko, Truben, Barcík, Herich, Laho.

Žiaci MŠK BK Žiar nad Hronom sa cez víkend zúčastnili III. turnaja celoslovenskej ligy Žiakov v Seredi. Postavili sa hneď trom súperom. Slová trénera Juraja Horvátha:

,,V sobotu sme odohrali dva zápasy proti tímom z Bratislavy a Žiliny. V prvom zápase proti Interu sme dokázali hrať a držať tempo hry len v prvom polčase, ktorý sme vyhrali o 7 bodov. Tretiu štvrtinu sme vôbec nezvládli – či už v obrane alebo v útoku. Súper sa dostal do vedenia, ktoré si udržal až do konca zápasu. Po nevydarenom zápase s Interom Žiarčania nastúpili hneď proti družstvu Žiliny. Aj keď sa hráči snažili, stále to bolo veľké trápenie na ihrisku. Výhra v polčase o 5 bodov ako aj konečný stav 49:61 v prospech Žiaru potešila len z pohľadu získaných bodov, ale určite nie z predvedeného výkonu. V nedeľu sme nastúpili v poslednom zápase proti domácemu družstvu zo Serede. Aj tento zápas bol od prvých minút pre našich chlapcov veľmi náročný. Domáce húževnaté družstvo veľmi dobre bránilo a svoj výškový deficit dokázali nahradiť rýchlosťou a agresivitou menších hráčov. Tí dokázali získať veľa lôpt hlavne z rúk našich vysokých hráčov. Sereď zaslúžene vyhrala I. polčas o 3 body. V ďalšej časti hry začali hráči plniť a dodržiavať dohodnuté herné systémy, a čo bolo podstatné, pridali aj v obrane. Tak, ako aj v zápase proti Žiline, nás výhra nad domácou Sereďou o 12 bodov potešila, ale celkovým herným prejavom musel byť každý, kto pozná naše družstvo a videl tento zápas, sklamaný. Vo všetkých troch zápasoch naši mali hráči katastrofálne trestné hody ako aj úspešnosť z podkošových zakončení. Určite má na tom podiel aj týždenná absencia šiestich hráčov, ktorí absolvovali lyžiarsky výcvik."

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM