Barbara Dallosová Správy

Bazény kremnického kupka sa už plnia vodou: Po verdikte hygienikov môže Katarína otvárať brány!

Minuloročnú letnú sezónu obľúbené termálne kúpalisko Katarína zostalo zatvorené. Po ročnej prestávke sa ale kremnické kupko vracia do hry. S napúšťaním bazénov sa už začalo, od otváračky ho ale delí ešte rekonštrukcia jedného bazéna a odobrenie hygienikov.

Ilustračný obrázok k článku Bazény kremnického kupka sa už plnia vodou: Po verdikte hygienikov môže Katarína otvárať brány!

Vlani bolo termálne kúpalisko Katarína v Kremnici zatvorené, keďže Kremnická banská spoločnosť robila opravu potrubia a elektrických káblov, a tak nebolo možné do bazénov čerpať termálnu vodu. Tento rok sa už v Kremnici okúpeme. Prípravy na štart sezóny sú už v plnom prúde.

Plavecký bazén si na vodu ešte počká

,,S napúšťaním bazénov sa začalo včera (17.6.) v podvečerných hodinách, hotové by to mohlo byť asi tak zajtra ráno," uviedol pre náš portál prevádzkar kúpaliska Martin Poláček.

Veľký plavecký bazén si však na nádielku vody ešte chvíľu počká. Na bazéne sa zub času podpísal najvýraznejšie a ešte pred napustením vodou ho čaká rekonštrukcia. ,,Plavecký bazén sa aktuálne začína rekonštruovať, musíme vymeniť povrch – opraviť, ošetriť a namaľovať," vysvetľuje Poláček.

Posledné slovo majú hygienici

Posledným krokom pred zahájením sezóny je podľa Poláčka to, aby pracovníci Regionálneho úradu verejného zdravotníctva odobrali vzorky, vyhodnotili ich a udelili povolenie. Po odklepnutí vody na kremnickom kúpalisku nebude už nič brániť jeho otvoreniu: ,,Zatiaľ všetko ide, ako má. Otvoriť by sme chceli prvého júla, ako sme už avizovali. Do tohto termínu by mali byť všetky prípravy hotové," uzavrel prevádzkar kremnického kúpaliska.

Pripravte sa na letnú sezónu a pozrite si tiež PREHĽAD, koľko tento rok zaplatíte za vstupné na kúpaliská v našom regióne. Práve spomínané kúpalisko v Kremnici má v súvislosti so vstupným aj špeciálny bonus. Tých, ktorí si to zaslúžia, totiž pustí cez svoje brány úplne zadarmo. Písali sme TU.

Čítajte tiež:

Romantika v bazéne pod hviezdami: PREHĽAD, kde v okolí Žiaru je nočné kúpanie

Praktický PREHĽAD pre priateľov prírodných kúpalísk: V ktorých tajchoch v regióne sa tento rok osviežime?

Čas na pláži sa dá tráviť aj aktívne: Možnosti športového vyžitia ponúkne kremnické aj žiarske kupko!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM