Krimi

Bezdomovec je podozrivý, že dorezal dvoch ľudí: Kedysi bol bohatým podnikateľom!

Bezdomovec pôvodom zo Slovenska je podozrivý, že bezdôvodne dorezal v podchode pražského metra Češku (29) a jej talianskeho priateľa (62). Zaujímavé je, že muž, ktorého zatkla česká polícia, kedysi patril v Lučenci medzi bohatých podnikateľov.

Ilustračný obrázok k článku Bezdomovec je podozrivý, že dorezal dvoch ľudí: Kedysi bol bohatým podnikateľom!
Zdroj: Webnoviny.sk

Obyvatelia Lučenca aj muži zákona spoznali muža, ktorý je podozrivý, že bezdôvodne dorezal v podchode metra v Prahe mladú Češku (29) a jej talianskeho priateľa (62).

V centre Novohradu je totiž podľa portálu čas.sk zanedbaný chlap dobre známy. Július (55), ktorý dnes žije ako bezdomovec, tu bol kedysi vplyvným a bohatým podnikateľom.

„Žil v prepychu. Mal kopu peňazí, veľký dom a luxusné auto Chevrolet Corvette, ktoré si doniesol z Ameriky,“ spomínajú pre čas.sk na tohto chlapa Lučenčania. Jeho mama ho nevidela dlhé roky a nemá o ňom žiadne správy. Naposledy ju vraj navštívil, keď ho pustili z väzenia. „Podnikal so všeličím a darilo sa mu. Chválil sa svojimi peniazmi. Vedela som, že sa to zle skončí, no syn ma vôbec nepočúval. Potom si po neho prišli kukláči a skončil v base. Keď odtiaľ vyšiel, prichýlila som ho. Bol otrhaný, špinavý a vychudnutý,“ zverila sa pre portál jeho mama.

Dodala, že Július sa u nej zdržal iba tri mesiace, no podľa jej slov sa správal dosť agresívne a stále od nej pýtal peniaze. Pražskí kriminalisti po trojmesačnom pátraní zadržali Júliusa podozrivého z aprílového útoku na nič netušiacu česko-taliansku dvojicu v centre českej metropoly. Podľa policajného hovorcu Jana Daněka ide o prchkého a veľmi agresívneho človeka, ktorý bol už v minulosti sedemkrát trestaný. Július je už vo väzbe a za ublíženie na zdraví v prípade dokázania viny mu hrozí basa na 10 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM